1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TURİSTLERE REZİL OLUYORUZ
TURİSTLERE REZİL OLUYORUZ

TURİSTLERE REZİL OLUYORUZ

Turistlere rezil oluyoruz

A+A-

Özlem ÇİMENDAL

Başkent Lefkoşa’nın yüzü olan tarihi Surlariçi sokaklarının diğer yüzü içler acısı. Hem yerli hem yabancı turistlerin uğrak yeri olan tarihi sokakların viran hali görenleri utandırıyor.

2-644.jpg

Binalar yıkılmaya yüz tuttu

Turistlerin fotoğrafladığı tarihi binaların yıkılmaya yüz tuttuğu, kaldırımların sökülüp, korumalıklarının koptuğu tarihi sokaklar, başkentin bir diğer yüzü ve gerçeği olarak karşımızda duruyor.

Kapalı dükkanlar çöplüğe döndü

Evlerin bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tutan görüntüsüne bir de kapalı ve atıl durumda çöplük alana dönen kapalı dükkanların eklenmesi görüntü kirliliğini iki katına çıkarıyor.

Bazı binaların yıkılan alt katları garaj oldu

Her tarafı dökülen binaların bakımsız bırakılması ile tarihi yönüne vurulan darbenin de ötesinde turistlerin ve vatandaşların her an bir kaza ile karşı karşıya kalma riskleri de oldukça yüksek. Bazı binaların yıkılan alt katları da garaj olarak kullanılıyor. 

“Kopan parçalar he an birinin kafasına düşebilir”

Bölge esnafı ve vatandaşlar da Surlariçi’ne yeteri kadar ilgi gösterilmediğinden şikayet etti. Surlariçi’nin birçok bölgesi ve sokağının yıkılmaya yüz tuttuğunu ifade eden esnaf ve vatandaşlar, “Yoldan geçen insanların ya da turistlerin her an kafalarına yıkılmaya yüz tutmuş binalardan kopan beton parçalar düşebilir. Burası başkent ve turistlerin ilk uğrayarak, fotoğrafladığı mekan ve tarihi eserler var. Turistlere rezil oluyoruz. Bu kopan parçalar her an birinin kafasına düşebilir” şeklinde konuştular.     

Yenibakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.