1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TUVALETE 188 EXTACY HAP SAKLADI!
TUVALETE 188 EXTACY HAP SAKLADI!

TUVALETE 188 EXTACY HAP SAKLADI!

Teminat şartlarını yerine getiremedi!

A+A-

Mahkeme, tasarrufunda uyuşturucu hap bulunduran Serhat Yenigül’ü, işlediği suçtan ileride yargılanmak üzere 17 bin TL nakdi teminata bağladı ancak zanlı, teminat şartlarını yerine getiremeyerek hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa’da, evinde ve işyerindeki tuvaletlerde 188 adet extacy türü hapla yakalanan 41 yaşındaki Serhat Yenigül aleyhine yürütülen polis soruşturması bitti.

Serhat Yenigül, teminat talebiyle, Gazimağusa’da Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla huzuruna çıkarılarak, işlediği suçtan ileride yargılanmak üzere 17 bin TL nakdi teminata bağlandı.

Mahkemenin öngördüğü teminat şartını yerine getiremeyen Yenigül, hükümsüz tutuklu olarak Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Yenigül, ya teminat şartlarını yerine getirene dek, ya da yargılanacağı tarihe değin, 3 ayı geçmeyen bir süre cezaevinde hükümsüz tutuklu kalacak.

Tahkikat bitti

PGM’ye bağlı, Narkotik ve Kaçaklığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Mustafa Kavaz, meseleyle ilgili gelişmeleri mahkemeye aktardı.

Mustafa Kavaz, 4 Mart 2017’de aldıkları bilgi ışığında, zanlıyı Gazimağusa’da tespit edip tutukladıklarını anımsattı ve mahkeme emriyle yaptığı aramada, zanlının, işyeri ile evindeki tuvaletlerde toplam 188 adet extacy hap ele geçirdiğini kaydetti.

Kavaz, zanlı aleyhine yürüttüğü tahkikatı tamamladığını belirtti ve mahkemeden zanlı aleyhine uygun bir teminat talep etti.

Mahkûm olma ihtimali var

Yargıç Hazal Hacımulla, konu suçların ciddiyetine vurgu yaptı ve huzurunda ithamı destekleyen şahadetin bulunduğuna değinerek, zanlının konu suçlardan mahkum olma ihtimali üzerinde durdu.

Hazal Hacımulla, tüm bulguları ışığında, zanlıyı 17 bin TL nakdi teminata bağladı ve yurt dışına çıkmaktan men ettiği zanlı lehine ayrıca, KKTC vatandaşı 2’şer kefilin 100’er bin TL’lik kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı, Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.