1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜNİVERSİTEYE KAYIT YAPTIRMAM GEREKİYOR
ÜNİVERSİTEYE KAYIT YAPTIRMAM GEREKİYOR

ÜNİVERSİTEYE KAYIT YAPTIRMAM GEREKİYOR

Üniversiteye kayıt yaptırmam gerekiyor

A+A-

Ülkemize üniversite eğitimi almak için gelen ve havaalanında hem cüzdanında, hem de ayakkabısında uyuşturucu madde bulunan C.C.H. mahkemede söz aldı:

Emine UYSAL
Ülkemize üniversite eğitimi almak için gelen C.C.H’nin, havaalanında narkotik köpeğinin tepkisiyle üzerinde yapıldı. C.C.H’nin cüzdanında ve ayakkabısında toplam üç gram uyuşturucu madde bulundu.


Mahkemede söz alan C.C.H, “Üniversiteye kayıt yaptırmak için gelmiştim. 21 Ekim’e kadar kayıt yaptırmam gerekiyor. Bu benim için çok önemli” dedi. Mahkeme, C.C.H’nin soruşturma amacıyla bir gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

“Kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu” suçlamasıyla gözaltına alınan zanlı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Atilla Enver Etkin, tanık olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan Polis Memuru Mehmet Sevinç’i dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Sevinç, 19 Ekim’de Ercan Havaalanı’ndan giriş yapan zanlı C.C.H’e narkotik dedektör köpeği Cindy’nin tepkisi üzerine, eşyaları ve üzerinde yapılan aramada, giydiği sağ ayakkabı içinde iki gram, cüzdanında ise kâğıda sarılı tütünle karışık yaklaşık bir gram hintkeneviri olduğuna inanılan uyuşturucu madde bulunarak, emare alındığını belirtti.

Sevinç, zanlının ayakkabısında bulunan iki gram uyuşturucuyu 19 Ekim’de Adana’dan satın aldığını, cüzdanındaki maddeyi ise kendisine arkadaşının verdiği yönünde ifade verdiğini anlattı.

Maddenin analize gönderildiğini, zanlının ifadesinin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini kaydeden Sevinç, zanlının bir gün tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının tahkikat amaçlı bir gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.