1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. UYKUSUZLUĞUN İLACI ONDA!
UYKUSUZLUĞUN İLACI ONDA!

UYKUSUZLUĞUN İLACI ONDA!

Uykusuzluğun ilacı onda

A+A-

C vitamini deposu kivi, aynı zamanda uyku yapıyor. Uzmanlar, uykusuzluk çekenlere akşamları 2 adet kivi yemelerini öneriyor.

Günlük hayatı sekteye uğratan uykusuzluk, kadın-erkek, genç-yaşlı dinlemiyor. Günde 7 saatten az uyuyanların daha fazla kilo aldığını söyleyen uzmanlar, "İştah mekanizması üzerinde etkili 'leptin' ve 'ghrelin' adlı iki hormon var. Leptin enerji fazlalığında iştahı azaltmak için salınırken, ghrelin de mide boş olduğunda açlık hissini tetikler" diyor.

EN AZ 7 SAAT GARANTİ

Az uyunduğunda leptin düzeylerinin düşüp ghrelin seviyesinin yükselmesi sonucu iştahın arttığını belirten uzmanlar, çare olarak kiviyi öneriyor. ABD'li uzmanlar tarafından yapılan araştırmada, vitamin deposu kivinin uyku yapıcı özelliği keşfedildi. Yapılan araştırmada, katılımcılara 4 hafta boyunca yatmadan önce 2 kivi yemeleri söylendi. Uykusuzluk çeken katılımcıların bu süre boyunca 6-7 saat uyuduğu görüldü.

DÜZENLİ OLARAK TÜKETİN

Antioksidan seviyesi yüksek olan kivinin uykusuzluğa çare olduğunun anlaşıldığını belirten uzmanlar, ayrıca folat adlı vitaminin de uykuya dalmayı kolaylaştırdığını vurguladı. Uzmanlar, düzenli olarak akşamları en az 2 tane kivi yenilmesini tavsiye etti.

HER DERDE DEVA OLUYOR

Lif açısından da zengin bir besin olan kivi, bağırsakları çalıştırarak sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Nezle, grip ve soğuk algınlığına iyi gelir. Astımlılara faydalıdır. Başta göğüs kanseri olmak üzere, kanser oluşumuna ve ilerlemesine karşı koruyucudur. Tansiyonu ve kolesterol oranını düşürür. Karaciğeri çalıştırır.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.