1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UYUŞTURUCUDA ÖNLEM ŞART
UYUŞTURUCUDA ÖNLEM ŞART

UYUŞTURUCUDA ÖNLEM ŞART

Uyuşturucuda önlem şart

A+A-

Gazimağusa’da 2014’te bir gencin hayatını kaybettiği uyuşturucu partisinde, kullanmak için eroin tasarruf eden Ömer Oğuz Keser’i yargılayarak 3 ay hapis cezasına çarptıran Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi vurguladı
 
Sedef BOŞNAK

Gazimağusa’da Gülseren Bölgesi’nde, 13 Şubat 2014’te, Osman Olga Demirel isimli gencin komaya girerek hayatını kaybettiği uyuşturucu partisinde, kullanmak için eroin tasarruf eden Ömer Oğuz Keser, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanarak 3 ay hapse mahkum oldu.

Başkan Duriye Elkıran, Yargıç Hasan Dağlı ve Yargıç Mesut Mesutoğlu’ndan, oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin oybirliğiyle aldığı kararı açıklayan Yargıç Hasan Dağlı, uyuşturucu suçlarının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, önlem alınması gerektiğini söyledi.

Yargıç Hasan Dağlı, öncelikle, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet

Özlemler’in mahkemeye aktardığı olgulara değindi.

Hasan Dağlı, arkadaşının davetiyle konu eve giden sanığın, arkadaşıyla beyaz bir tabağa koydukları eroini, kredi kartıyla inceltip kağıt para yardımıyla burunlarına çektiklerini anımsatarak,  sanığın ve arkadaşının sızdığını söyledi.

Konu eve giden sanığın kız arkadaşının, Osman Olga Demirel’in hayat belirtisi olmadığını görmesi üzerine olay yerine ambulans çağırmasıyla şuuru kapalı vaziyette olan sanığın hastaneye kaldırıldığını ve ölümün kıyısından döndüğünü belirten yargıç, konu suçların ciddiyetine vurgu yaptı.

Sanık Avukatı İbrahim Demirtaş’ın sanık lehine mahkemeye aktardığı hafifletici nedenlere de değinen

Hasan Dağlı, sanığı, aleyhine getirilen “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davasından suçlu bulup oy

birliğiyle mahkum ettiklerini açıkladı.

Hasan Dağlı, konu suçların ağır ceza mahkemelerinin gündeminde olan en yaygın suç türlerinden

olduğunu belirterek,  konu olay sonrası ağır bedel ödeyen sanığa ilk ve son kez olmak üzere bir fırsat vermeyi uygun ve adil buldu.

Arkadaşının teşvikiyle konu maddeyi kullanan, ticari amaç gütmeyen sanığın kullandığı maddenin türleri arasında en ağırı olduğunu sözlerine ekledi ve konu suçları işleyenlere, istisnai durumlarda kamu yararı gereği ibret verici caydırıcı bir ceza verilmesi gerektiği üzerinde durdu.

“Artan uyuşturucu belasından kurtulabilmek için herkese büyük görev düşer” diyen yargıç, meseleyle ilgili tüm hususları titizlikle değerlendirdiklerini belirtti ve sanığı işlemiş olduğu suçlardan 3 ay hapse mahkum etti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.