1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. VATANDAŞIN SUÇU NE?
VATANDAŞIN SUÇU NE?

VATANDAŞIN SUÇU NE?

Bu çağda böyle sistem kabul edilemez;

A+A-

 

Maliye Bakanlığı, Gelir ve Vergi Dairesi'ne bağlı olarak çalışan Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan İzin Kurulu’nun makbuzunu kabul etmeyerek işlem yapmadı. Olan vatandaşa oldu.

Hüseyin Dümenci isimli vatandaş, aracının seyrüseferini yenilemek için dün Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan İzin Kurulu’na giderek “B” izni almak üzere gerekli parayı ödedi ve yaptığı ödeme karşılığında bir de makbuz aldı. Ancak İzin Kurulu’nun müdürü olmadığından ilgili resmi belge Dümenci’ye verilmedi.

İzin Kurulu’ndan ödemeye yaptığına dair verilen makbuz ile Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi’ne giden Hüseyin Dümenci, dakikalarca sıra bekledi.

Sırasının kendisine gelmesi ile işlem yaptırmak istediği vezneye giden Dümenci, vezne görevlisinin “Bu makbuz ile işlem yapılamaz. İlgili resmi belgeyi ibraz etmeniz gerekir” ifadeleri üzerine İzin Kurulu’nun müdürünün makamda olmadığını dolayısıyla konu belgeyi alamadığını beyan etti.

dunl.jpg

Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi’nin İzin Kurulu’nun makbuzunu işlem yapmak için yeterli bulmaması üzerine Dümenci, yeniden İzin Kurulu’na gitti ve durumu bir de oradaki yetkililere anlattı.
Dümenci’nin ifadeleri üzerine İzin Kurulu, verdiği makbuzun üzerine 1 yıllık “B” izninin verildiğini beyan eden not düştü.

Hüseyin Dümenci, makbuzu alarak yeniden Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi’ne gitti ve yine dakikalarca sıra bekledi. Sıranın kendisine gelmesi ile işlem yaptırmak için yeniden vezneye giden Dümenci, konu makbuzu vezne görevlisine ibraz etti ancak makbuz yine kabul edilmedi.
İki daire arasında adeta mekik dokuyan Hüseyin Dümenci’nin işi ancak saatler sonra iki daire yetkilileri arasında şahsen yapılan telefon görüşmesi sonucunda yapıldı.

Dümenci: “Bıktık usandık”

Kendisinden kaynaklanmayan bir problem nedeni ile bütün gününü iki daire arasında gidip gelerek harcayan Hüseyin Dümenci, isyan etti.

Havadis’e konuşan Dümenci, “Devlet daireleri arasındaki anlaşmazlık yüzünden ben mağdur oldum. Bütün gün iki daire arasında gidip geldim, tüm işlerim kaldı. Belki benim gibi başka kişilerde mağduriyet yaşadı. Bu çağda böyle bir sistem kabul edilemez. Vatandaş devlet dairelerindeki bu gibi sorunlardan bıktı usandı” dedi.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.