1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 162 KİŞİLİK UÇAK KAYBOLDU
162 KİŞİLİK UÇAK KAYBOLDU

162 KİŞİLİK UÇAK KAYBOLDU

İşte pilotun son talebi...

A+A-

Endonezya'dan Singapur'a gitmekte olan Air Asia Havayollarına ait içinde 162 kişi bulunan uçakla irtibatın kesildiği bildirildi. Pilot, son olarak olağandışı bir rota değişikliği istemiş. Şimşek ve fırtına nedeniyle daha yüksekten uçmak istediği sanılıyor.

Endonezya'nın Surabaya Adası'ndan, Singapur'a gitmekte olan AirAsia Havayolları'na ait yolcu uçağı ile irtibatın kesildiği bildirildi.
AirAsia'dan yapılan açıklamada, QZ8501 uçuş numarası ile Surabaya Adası'ndan, Singapur'a gitmekte olan uçak ile yerel saatle 07.24'te irtibatın kesildiği belirtildi.
 
Airbus A320-200 tipi uçakta, 155 yolcu ile 7 mürettebatın olduğu açıklandı.
 
OLAĞANDIŞI BİR ROTA TALEP ETMİŞ
 
Endonezya Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, uçakla irtibatın Java Denizi üzerinde kesildiğini, irtibat kesilmeden önce pilotun olağan dışı bir rota değişikliği istediği ifade edildi. Şimşek ve fırtınalı hava nedeniyle pilotun daha yüksekten uçmak istediği gelen bilgiler arasında.
 
Uçağın bulunması için arama ve kurtarma çalışmasının başladığı kaydedildi. Hiçbir sinyal alınamayan uçağın yeri ve konumunun henüz belirlenemediği öğrenildi.
 
Uçakta, 155 yolcu ve 7 kişilik mürettebat bulunuyor. Yolcular arasında biri bebek 17 çocuk var.  155 yolcu arasında 149 Endonezyalı, 3 Koreli, 1 Singapurlu, 1 İngiliz ve 1 Malezyalı yolcu olduğu duyuruldu.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.