1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 21 MİLYON EURO'LUK YATI DEVLETE BAĞIŞLADI
21 MİLYON EURO'LUK YATI DEVLETE BAĞIŞLADI

21 MİLYON EURO'LUK YATI DEVLETE BAĞIŞLADI

İSPANYA KRALI CARLOS, KENDİSİNE HEDİYE EDİLEN 21 MİLYON EURO DEĞERİNDEKİ YATI, EKONOMİK KRİZ NEDENİYLE DEVLETE BAĞIŞLADI

A+A-

İspanya Kralı Juan Carlos, kendisine hediye edilen 21 milyon avro değerindeki yatı, ülkesindeki ekonomik kriz nedeniyle devlete bağışladı.

İspanya'nın doğusundaki Balear Adaları özerk yönetimi hükümeti ve bir grup iş adamı tarafından 2000 yılında Kral Juan Carlos'a hediye edilen "Fortuna" adlı 41,5 metre uzunluğundaki yat, artık devlet hizmetinde kullanılacak.

Kraliyet Sarayı'ndan yapılan açıklamada, ekonomik kriz nedeniyle İspanya'da tüm resmi kurumların tasarrufa gittiği bir dönemde, yatın sadece Carlos'un hizmetinde kullanılmasının anlamı olmadığı belirtildi.

İspanya'nın ulusal malları arasına kayıt edilecek yata ne yapılacağına, satılıp satılmayacağına Bakanlar Kurulu karar verecek.

İspanya Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Soraya Saenz de Santamaria, konuya ilişkin, "Yatın, hangi koşullarda en iyi, en etkili ve en verimli şekilde kullanılacağı üzerine bir çalışma başlatıldı" dedi.

Kral Juan Carlos'un, "Fortuna"yı son olarak 2012'nin Ağustos ayında kullandığı kaydedildi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.