1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 3 MİLYON DOLARINI ÇALIŞANLARINA DAĞITTI
3 MİLYON DOLARINI ÇALIŞANLARINA DAĞITTI

3 MİLYON DOLARINI ÇALIŞANLARINA DAĞITTI

Aliminyum sektörünün devlerinden Rusal'ın CEO'su Rus milyarder Oleg Deripaska 3 milyon dolarlık bonus ödemesini çalışanlarına dağıtma kararı aldı.

A+A-

Ünlü Rus milyarder Oleg Deripaska, bu yılki 3 milyon dolarlık bonus ödemelerini almayı reddederek çalışanlarını arasında dağıtılmasını istediğini açıkladı.

Forbes Dergisi verilerine göre 8.5 milyar dolar servet sahibi olan Deripaska'nın 3 milyon dolarını çalışanları arasında pay etmesi çok da şaşılacak bir durum değil.

Ancak Rus milyarderin böyle bir karar almasındaki en önemli sebeplerden biri olarak, adının karıştığı rüşvet skandalı gösteriliyor.

Deripaska kısa bir süre önce rakipleri tarafından haraç kesme  ve rüşvet vermekle suçlanmıştı. Her ne kadar suçlamalarda gerçeklik payı olmadığı ortaya çıkmış olsa da Deripaska, 3 milyon dolarını çalışanlara dağıtarak zarar gören itibarını bir nebze de olsa tamir etmiş olacak.

BUNU YAPAN İLK CEO DEĞİL

Deripaska, çalışanları ile arasındaki gelir uçurumunu kapatmaya yönelik adım atan ilk CEO değil.

Geçtiğimiz yıl da teknoloji şirketi  Lenovo'nın CEO'su Yang Yuanqing, 3 milyon dolarlık bonus ödemesini bazı çalışanlarına dağıtmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.