1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 5 KITA! 5 YIL! YÜRÜYEREK
5 KITA! 5 YIL! YÜRÜYEREK

5 KITA! 5 YIL! YÜRÜYEREK

Dünyayı yürüyerek 5 yılda dolaşmak hedefiyle İspanya’nın başkenti Madrid’den yola çıkan Ignacio Dean, 10 ayda geçmeyi planladığı Avrupa’yı 4 ayda geride bırakarak İstanbul’a geldi

A+A-

Yolculuğunu ‘Yeryüzü çapında yürüyüş/Earthwide Walk’ adı altında projelendiren Dean, “Bu bir sportif yetenek gösterisi ama doğaya, yeryüzüne saygı mesajı da vermek istiyorum” dedi. Dean, projenin, insanın rüyalarını gerçekleştirmek için mücadele etmesi gerektiği mesajını da içerdiğini belirterek, “Hayattayız, talihliyiz. Rüyalarımız için mücadele edelim. İşte ben de buradayım, bir rüya için mücadele veriyorum. Bu yolculuk, benim özgürlük şarkım” diye konuştu.

İspanya’dan sonra Fransa, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bulgaristan’ı geçip Türkiye’ye ulaştığını belirten Dean, “Bu ülkelerin büyük şehirlerinde veya başkentlerinde 2 gün konaklıyorum. Cenova, Zagreb, Sofya… Şimdi İstanbul’dayım, Avrupa’nın bitiminde, Asya’nın kapısında… Dolayısıyla burada biraz daha uzun, belki bir hafta kadar kalacağım” dedi. Rize’den Gürcistan’a geçecek. İstanbul’dan sonra Samsun ve Rize üzerinden Gürcistan’a ulaşacağını söyleyen Dean’ın, Asya’daki rotası Ermenistan, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan, Bangladeş Tayland ve Malezya şeklinde olacak. Buradan Avustralya’ya geçecek; sonraki kıta Amerika’yı batıdan doğuya mı, kuzeyden güneye mi geçeceğine burada karar verecek. Dean son olarak Afrika’ya varacak. Bu kıtadaki yürüyüşüne Güney Afrika’dan başlayacak olan Dean, kıtanın doğu kıyısından yukarı doğru ilerleyerek Mozambik, Tanzanya, Kenya, Etiyopya, Sudan, Mısır, Libya, Tunus, Cezayir ve Fas’ı geçecek. Dean’in başladığı noktaya dönmeden önceki son durağı, Portekiz olacak.

Gittiği ülkelerdeki medya kuruluşlarında yer alan kendisiyle ilgili haberlerin de yolda tanınmasını sağladığını anlatan Dean, “Yol boyunca insanlarla tanışıyorum. Onlardan da davet alıyorum. Ayrıca, benimki açık bir yürüyüş. Benimle birlikte yürümek isteyen varsa, gelip katılabilir. Benim için de iyi olur bu” ifadelerini kullandı.

Radikal

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.