1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AB MERKEZ BANKASI ÖNÜNDE AB EYLEMİ
AB MERKEZ BANKASI ÖNÜNDE AB EYLEMİ

AB MERKEZ BANKASI ÖNÜNDE AB EYLEMİ

Frankfurt Ukrayna toplumu üyesi bir grup Ukraynalı, Avrupa Merkez Bankası önünde Ukrayna-AB serbest ticaret anlaşmasının imzalanması için eylem yaptı.

A+A-

Frankfurt Ukrayna toplumu üyesi bir grup Ukraynalı, Avrupa Merkez Bankası önünde Ukrayna-AB serbest ticaret anlaşmasının imzalanması için eylem yaptı.

Ellerinde AB ve Ukrayna bayraklarıyla "Ukrayna Avrupadır" sloganları atan topluluk, basın açıklaması yaptı ve ülkelerinin AB ile ilişkilerinin arttırılmasını istedi. Göstericiler milli marşlarını okuduktan sonra dağıldı.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Frankfurt Ukrayna Toplumu Temsilcisi Oleksiy Yemelyanenko, gelecekleri çalındığı için toplandıklarını ifade ederek "Devlet Başkanı Yanukoviç ve Başbakan Azarov, Avrupa Birliği uyum sürecini durdurduklarını açıkladılar ve bunun aksini ispat edecek bir gelişme de olmadı" dedi.

Yemelyanenko, Avrupa'da yaşayan Ukraynalılar olarak hayal kırıklığına uğradıklarını söyleyerek "Ukrayna'nın da diğer üye ülkeler ile eşit şartlarda AB'ye girmesini, Almanya gibi diğer üye ülkelerle aynı haklara sahip olmasını istiyoruz. Ülkemizin tekrar Rusya Federasyonu'na dönmesini istemiyoruz ve ülkemizin AB'ye sırtını dönmesine karşıyız" diye konuştu.

Bir ayin vesilesiyle Frankfurt'ta bulunduğunu ifade eden Ukrayna Ortodoks Kiliseleri Almanya Temsilcisi Peder Paul Echinger de Ukrayna hükümetinin AB politikalarını olumlu bulmadığını ifede ederek "AB ile gerçekleştirilen müzarakerelerden geriye adım atarak, bu tarihi fırsat yok sayılmak isteniyor. Bunu hiç bir şekilde kabul etmiyoruz. Rusya'nın geçmişte Ukrayna'da yaptığı zulmün şahidiyiz. Ukrayna hükümetinin gençlere karşı sorumluluklarını hatırlatmak için buradayız" dedi.

Ukrayna hükümeti, AB ile gelecek hafta imzalanması planlanan serbest ticaret anlaşması hazırlıklarını, Rusya ile ticari ilişkileri kaybetmeyi göze alamayacağı gerekçesiyle iki gün önce askıya almıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.