1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD'DEKİ İZLEME SKANDALI
ABD'DEKİ İZLEME SKANDALI

ABD'DEKİ İZLEME SKANDALI

İNTERNET VE TELEFON KAYITLARINI İZLEDİĞİ HABERİNİN KAYNAĞI ESKİ CIA ÇALIŞANI SNOWDEN: "HONG KONG'DA ADALETTEN GİZLENMİYORUM, YENİ SUÇLAR DA ORTAYA ÇIKARACAĞIM"

A+A-

ABD istihbaratının, tüm dünyada milyonlarca kişinin internet ve telefon kayıtlarını izlediğini ortaya çıkaran eski CIA çalışanı Edward Snowden, Hong Kong'da adaletten kaçmaya çalışmadığını, bölgeyi "yeni suçların ortaya çıkarılması için üs olarak kullanmayı umduğunu" belirtti.

Snowden, "South China Morning Post" gazetesine verdiği özel demeçte, "Ne vatan haini, ne de kahramanım. Bir Amerikalıyım" ifadesini kullandı.

Edward Snowden, gazetenin internet sitesinde yayımlanan demecinde, "bazı kişilerin Hong Kong'u seçerek hata yaptığını düşündüğünü ancak adaletten kaçmak için değil, utandıracak olayları açığa çıkarmak için burada bulunduğunu" vurguladı.

Snowden, ailesi için endişe duyduğunu da söyledi.

İngiliz Guardian gazetesi, ABD istihbarat servislerinin telefon ve internet kayıtlarını izlediği yolundaki haberinin kaynağının 29 yaşındaki Snowden olduğunu açıklamıştı.

Snowden, istihbarat servislerinin milyonlarca Amerikalının telefon konuşmalarını ve internet faaliyetlerini izlediğini basına sızdırdıktan sonra Hong Kong'a kaçmıştı.

 

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.