1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AB'DEN GEZİ PARKI AÇIKLAMASI
AB'DEN GEZİ PARKI AÇIKLAMASI

AB'DEN GEZİ PARKI AÇIKLAMASI

AB: Yetkililer orantılı davranmalı

A+A-

Avrupa Birliği’nin Dışişleri Bakanı konumundaki Catherine Ashton’un sözcüsü Michael Mann, tüm Türkiye’ye yayılan “Gezi Park" eylemlerini değerlendirdi. Mann, eylemcilere yönelik polis şiddetini eleştirirken, “Başbakanın gerekli adımları atacağına inanıyoruz. İki tarafı da sakin olmaya çağırıyoruz" mesajı verdi.

Sözcü Mann, sosyal paylaşım sitesi twitter’da yazdıkları mesajlar nedeniyle ortaya çıkan gözaltıları ise, “Twitter, facebook gib ikonlar ifade ve konuşma özgürlüğüyle ilgilidir. İnsanların düşündüklerini yazma hakkı vardır" şeklinde değerlendirdi. Mann, gezi park protestoları konusunda yaşanan gelişmelere AB’nin bakışını şu başlıklarla anlattı:

HALEN ŞİDDET DEVAM EDİYOR

Türkiye’de olanları genel terimlerle değerlendirmek gerekirse, şiddetin devam ettiğini görüyoruz. Bu konuda da AB’nin tutumu bellidir. Herkesin gösteri yapma ve fikirlerini açıkça ilan etme hakkı vardır. Yetkililerin de yanıtı orantılı biçimde verilmelidir.

BAŞBAKAN DA GEREKLİ ADIMLARI ATAR

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç protestocuların temsilcileriyle görüştü. İnanıyorum ki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da gerekli adımları atacaktır. Biz AB olarak bu süreçte her iki tarafı da (protestocular ve polis) sakin olmaya çalışıyoruz.

TWİTTER TUTUKLAMASI OLMAZ

Gözaltılar ve tutuklamalar ile ilgili çok fazla bilgi sahibi olmasak da, twitter, facebook gibi konular ifade ve konuşma özgürlüğüyle ilgilidir ve insanların düşündüklerini yazma hakkı vardır. Ayrıca biz (AB) sokakta konuşma yapmak, blog yazmak ya da facebook ve twitterdan fikir beyan etmenin ifade özgürlüğünün içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Genel olarak insanların kendi fikirlerini değerlendirmesinden doğal bir şey olamaz.

 

Kaynak: Akşam

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.