1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD'NİN YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU
ABD'NİN YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU

ABD'NİN YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU

Sandıkta ezdi..

A+A-

ABD seçimlerinde sandıklar kapandı, oylar sayılıyor. 270 delege alan, başkanlık seçimini kazanacak.

09.40 : Kritik eyaletler arasındaki en önemli yerlerden biri olan Pennsylvania'yı da Trump kazandı ve hanesine 20 delege daha ekledi.

09.30 : Başkanlık seçimleriyle birlikte yapılan Kongre seçimlerinden Cumhuriyetçiler zaferle çıktı. AP'nin elindeki verilere dayanarak yaptığı tahminlere göre, Cumhuriyetçi Parti hem Temsilciler Meclisi hem Senato'da çoğunluğu elinde tuttu. Ancak AP, daha sonra yayımladığı düzeltmede, Cumhuriyetçilerin Louisiana ile Alaska'yı beklendiği gibi elinde tutmayı başarması halinde çoğunluğunu koruyacağı bilgisini haberine ekledi.

1-261.jpeg

09.20 : Birçok Trump taraftarı, ellerinde bayraklarla Beyaz Saray'ın çevresine kutlama yapmak için geldi.

2-666.jpg

09.15 : CNN'den Dana Bash, Trump'ın kaynaklarından aldığı bilgiyi paylaşıyor: "Cumhuriyetçi aday zafer konuşmasında birleştirici bir ton tutturacak ve ABD'ye birlik mesajı verecek." Trump, kampanya döneminde özellikle göçmen ve İslam karşıtı sözleri nedeniyle tepki görmüştü.

09.00 : Fransa’nın ABD Büyükelçisi Gerard Araud, Trump’ın önde gitmesini "Brexit ve bu seçimlerden sonra artık her şey mümkün. Gözlerimizin önünde bir dünya yıkılıyor" sözleriyle değerlendirdi.

08.45 : Seçimi Trump Tower'da takip eden BBC muhabiri Rajini Vaidyanathan "Kutlamalar yakında başlıyor mu? Clinton'ın Beyaz Saray'ın yolunu bulması giderek zorlaşıyor" diyor.

22-013.jpg

08.40 : ABD'de bugün yalnızca başkanlık için değil, Temsilciler Meclisi ve Senato üyelerini seçmek ve bazı eyaletlerde de çeşitli yasal düzenlemeleri oylamak için sandık başına gidildi. California ve Massachusetts eyaletlerinde, eğlence amacıyla marihuana kullanımının yasal hale getirilmesi referanduma sunuldu. Her iki eyalette de bu öneri kabul edildi. Böylece 21 yaş üstü Californialılar, 28,5 gram esrar satın alabilecekler. Eyalette marihuana kullanımı, tıbbi amaçlı olmak şartıyla 20 yıl önce serbest bırakılmıştı.

08.35 : Clinton destekçileri sosyal medyadan attığı mesajlarla yenilgiyi kabul etmeye başladı. Morgan J. Freeman, "Kaybetmiş hissediyorum" diyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.