1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AFGANİSTAN`DA BM OFİSİNE SALDIRI!
AFGANİSTAN`DA BM OFİSİNE SALDIRI!

AFGANİSTAN`DA BM OFİSİNE SALDIRI!

İKİ KORUMA GÖREVLİSİYLE 5 TALİBAN MENSUBUNUN ÖLDÜĞÜ BİLDİRİLDİ

A+A-

Birleşmiş Milletlerin (BM), Afganistan'ın başkenti Kabil'de bulunan bir ofisine Taliban mensuplarınca saldırıda bulunuldu. Olayda iki koruma görevlisi ile 5 Taliban mensubu öldü.

Kabil Emniyet Müdürü General Eyüp Salengi, Taliban üyesi intihar eylemcilerinden birinin önce bomba yüklü araçla binanın girişine saldırdığını, bu sırada iki koruma görevlisinin yaralandığını belirtti. Salengi, biri Nepalli, biri Afgan koruma görevlilerinin daha sonra hayatlarını kaybettiğini söyledi.

İntihar eylemcilerinden beşini etkisiz hale getirdiklerini dile getiren General Salengi, BM'ye bağlı IOM (Uluslararası Göç Örgütü) personelinden hayatını kaybeden bulunmadığını kaydetti.

Öte yandan, bomba yüklü aracın patlatılmasının ardından biri ağır, en az 4 BM görevlisinin yaralandığı da ileri sürüldü.

Gün içerisinde koordineli bir şekilde gerçekleştirilen 4 şiddetli patlamayla sarsılan Kabil'de, gökyüzü siyah bir duman tabakasıyla kaplanırken, polis, birçok noktada yolu trafiğe kapattı. Özel eğitimli Afgan güvenlik güçleri ise çatışma alanına sevk edildi.

Elektronik posta yoluyla basına bilgi veren Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, örgüt olarak olayın sorumluluğunu üstlendi. Mücahid, saldırdıkları yerin Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) tarafından kullanıldığını ve kendilerinin, binaya girmeyi başardıklarını iddia etti.

Afganistan'da Taliban ve diğer hükümet karşıtı silahlı gruplar son haftalarda ülke genelinde saldırılarını artırmış durumda.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.