1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AFGANİSTAN'DA ÜÇ AYRI İNTİHAR SALDIRISI DÜZENLENDİ
AFGANİSTAN'DA ÜÇ AYRI İNTİHAR SALDIRISI DÜZENLENDİ

AFGANİSTAN'DA ÜÇ AYRI İNTİHAR SALDIRISI DÜZENLENDİ

AFGAN GÜVENLİK GÜÇLERİ, 14 SALDIRGANIN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİĞİNİ, 2 TALİBAN ÜYESİNİN CANLI ELE GEÇİRİLDİĞİNİ AÇIKLADI

A+A-

Afganistan'da Taliban üyeleri tarafından üç ayrı kentte intihar saldırısı düzenlenirken, Afgan güvenlik güçleri yaptıkları operasyonlarda 14 saldırganın etkisiz hale getirildiğini, 2 Taliban üyesininse canlı ele geçirildiğini açıkladı.

Ülkede bugün ilk saldırı haberi başkent Kabil'den geldi. Sabah 05.00 sıralarında Uluslararası Kabil Havalimanı'nın NATO tarafından kullanılan bölümünü hedef almak isteyen saldırganlar, hangarların bulunduğu noktaya 200 metre mesafede inşaat halindeki bir evi seçti. Buradan havaalanını roket saldırılarıyla hedef alan ve 7 kişi oldukları bildirilen saldırganlar, daha sonra operasyon düzenlemek isteyen polise de ateş açtı.

Kabil Emniyet Müdürü General Eyüp Salengi, yaptığı açıklamada, 4 saatten fazla devam eden çatışmaların ardından saldırganların tamamının etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Taliban üyelerinin beraberinde tesir gücü yüksek, bomba yüklü bir araç da getirdiğini belirten Salengi, aracın güvenlik güçlerince farkedilerek infilak ettirildiğini ve büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü söyledi.

Afgan güvenlik güçlerinin herhangi bir kaybının olmadığını ifade eden Salengi, "Polisimiz 5 intihar saldırganını öldürdü ve binaya girmek istediği sırada diğer iki saldırgan üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirdi. Şu aşamada herhangi bir kaybımız yok" dedi. Eyüp Salengi, Kabil Havalimanı'nın yurtiçi ve yurtdışı seferlere tekrar açıldığını belirtti.

Afganistan İçişleri Bakanlığı sözcüdü Sıddik Sıddıki de çatışmalar sırasında 2 sivilin yaralandığını, hastanede tedavi altına alınan yaralıların durumunun iyi olduğunu söyledi.

ZABUL VE SURUBİ'DE SALDIRI

Diğer saldırısı haberi ise ülkenin güneyindeki Zabul vilayetinden geldi.

Burada da 6 Taliban üyesi, Zabul'un merkez ilçesi Kalat'da Kent Konseyi binasına girmek istedi.

Zabul Vali Yardımcısı Muhammed Jan Resulyar, saldırganlardan birinin önce patlayıcı yüklü aracı infilak ettirdiğini, bu sırada 15 sivil ve 3 polisin yaralandığını, daha sonra 5 saldırganın içeri sızma girişimi sırasında Afgan güvenlik güçlerince öldürüldüklerini açıkladı.

Zabul Emniyet Müdürü Gulam Saki Livanai de saldırganların asıl amacının Kent Konseyi binası ile seçmen kayıt merkezinin vurulması olduğunu söyledi.

Ülkede bugünkü üçüncü saldırı da başkent Kabil'e yakın Surubi kentinde meydana geldi. Afgan güvenlik güçlerini hedef alan intihar saldırganlarından biri üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdi, diğer iki saldırgansa Afgan özel kuvvetleri tarafından düzenlenen operasyonda canlı ele geçirildi.

Afganistan'da Taliban üyeleri, 28 Nisan'da başlattıkları "bahar saldırıları" kapsamında terör eylemlerini artırmıştı.

 

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.