1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Ağrınız hastalık habercisi olabilir
Ağrınız hastalık habercisi olabilir

Ağrınız hastalık habercisi olabilir

Vücudun alarm sistemi ağrılar; kimi zaman basit bir nedenden kaynaklanırken, kimi zaman da ciddi bir hastalığın işareti olabiliyor. İşte bu konuda bilinmesi gerekenler…

A+A-

Göğüs ağrısı

Kalp krizi işareti olabilir. Bu tür ağrı genellikle sabaha karşı veya sabah saatlerinde, istirahat halindeyken gelir. Sağ veya sol kola yayılabilen şiddetli ağrı kalp krizini düşündürür. Bulantı ve kusma olabilir. Efor sırasında oluşmuş ise durup dinlenerek geçmez. Öte yandan psikolojik göğüs ağrıları da vardır. Örneğin, panik atak hastaları genellikle göğüs ağrısından şikayet ederler. Mide içeriğinin yemek borusuna kaçması olarak tanımlanan reflü de göğüs ağrısının önemli nedenlerinden biridir.

gogus-agrisi.jpg

Sırt ağrısı

Sırt ağrıları sıklıkla duruş bozukluğundan kaynaklandığı gibi; vücudun farklı bölgelerindeki rahatsızlıklar veya kalp hastalıklarının habercisi olabilir. Gece uykudan uyandıracak şiddetteki ağrılar (romatizmal hastalıklar), eklem şişmeleri gibi şikayetler de sırt ağrısıyla kendini belli eder. Sinir uçlarında iltihaplanması sonucu ortaya çıkan zona hastalığı hiçbir belirti vermeden sırt ağrısıyla kendini gösterebilir.

sirt-agrisi.jpg

Baş ağrısı

Çok şiddetli baş ağrısı varsa, beyin tabanında bulunan damarlardan biri patlamış demektir. Sıklıkla anevrizma sonucu oluşur. Sinüs adı verilen ve kafatasında bulunan boşlukların iltihabı (sinüzit) burun ve göz çevresinde şiddetli ağrıya yol açar. Migrende de zaman zaman gelen baş ağrısı krizleri vardır.

Bel ağrısı

Bel ağrısı, bel bölgesine ait nedenlerle ortaya çıkabildiği gibi karın içerisinde bir aort anevrizması, pankreas ya da karaciğerde sorun ile kalça eklemi veya eklem hastalıkları varsa da yaşanabiliyor. İç organlardaki hastalıklar da bel ağrısı olarak işaret verebiliyor. Bel fıtığı kalçaya ve bacaklara yayılan şiddetli ağrıya da neden olur. Özellikle kemik erimesi bulunan hastalarda bu durum sık görülür.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.