1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ALIŞVERİŞ MERKEZİNE SALDIRI: 39 ÖLÜ
ALIŞVERİŞ MERKEZİNE SALDIRI: 39 ÖLÜ

ALIŞVERİŞ MERKEZİNE SALDIRI: 39 ÖLÜ

Zenginlerin ve yabancıların tercih ettiği bir alışveriş merkezinde düzenlenen silahlı baskında en az 39 kişi katledildi.

A+A-

Kenya'nın başkenti Nairobi’de dün lüks bir alışveriş merkezine düzenlenen kanlı baskında en az 39 kişi öldürüldü, 150’den fazla yaralı var. AK-47 tipi tüfekli, maskeli 10 kadar saldırgan, Nairobi’nin merkezinde zengin Kenyalıların ve yabancıların gittiği Westgate alışveriş merkezine baskın düzenleyip alışveriş yapanlara, yemek yiyenlere, mağaza çalışanlarına rastgele ateş açtı. AP’ye konuşan görgü tanıkları ise saldırganların Müslümanların binadan ayrılmasına izin verdiğini, Müslüman olmayanlara saldırdıklarını iddia etti.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

EL ŞEBAB: UYARMIŞTIK
Saldırıya yemek yerken yakalanan Hollanda Büyükelçiliği’nde görevli Rob Vandijk, el bombalarının atıldığını, insanların çığlıklar içinde kaçıştıklarını söyledi. Saldırının sorumluluğunu üstlenen Somali’deki El Kaide bağlantılı El Şebab, “Kenya'yı birçok defa Somali’deki askerlerini çekmezse ağır bedel ödeyeceği konusunda uyarmıştık” açıklaması yaptı. Yetkililer, olayın “Planlı bir terör saldırısı” olduğunu, saatler boyunca alışveriş merkezinde süren operasyonda saldırganlardan bazılarının yakalandığını belirtti. Devlet Başkanı Uhuru , Kenyata ölenler arasında yakınları olduğunu söyleyerek “Teröristlerin amacı ülkede korku yaratmak ama boyun eğmeyeceğiz” dedi.  Yaralananlar arasında vatandaşları olduğunu bildiren ABD de, saldırıyı kınadı.

ÖLÜ TAKLİDİ YAPTI, KURTULDU
Sakin bir gün geçirmek için alışveriş merkezine gittiğini anlatan 18 yaşındaki Umar Ahmed, hayatta kalmak için ölü taklidi yaptığını söyledi. Ahmed, yaşadığı korku dolu anları şu sözlerle anlattı: “Alışveriş merkezinin en üst katındaydım. Birden dört bir yandan silah sesleri ve çığlıklar geldi. Korkuyla merdivenlere yönelmiştim ki yukarı çıkan silahlı adamları gördüm. Yere yatıp ölü taklidi yaptım. Saldırganlardan biri yaklaşıp bana baktı, neyse ki arkasını dönüp gitti. Bir süre sonra polis geldi ve bizi dışarı çıkardı.”

Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta ,ölenler arasında akrabaları olduğunu söyleyerek “Teröristlerin amacı ülkede korku yaratmak ama biz boyun eğmeyeceğiz” dedi. Ölenler arasında iki de Fransız vatandaşı var.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.