1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ‘ALMAN İŞGALİNİ MEMNUNİYETLE KARŞILARIM’
‘ALMAN İŞGALİNİ MEMNUNİYETLE KARŞILARIM’

‘ALMAN İŞGALİNİ MEMNUNİYETLE KARŞILARIM’

İtalya'da Beş Yıldız Hareketi'nin lideri Beppe Grillo, ülkenin becerikli ve dürüst liderlerin eline geçmesini sağlayacaksa, Alman işgalini memnuniyetle karşılayacağını söyledi.

A+A-

Eski komedyen yeni politikacı Grillo, Alman Bild gazetesine verdiği mülakatta İtalyan parlamentosunda hâlâ ciddi suçlardan hüküm giymiş 30 parlamenter olduğunu kaydetti.

Kurulu düzene karşı görüşleriyle politikaya atılan Grillo, hiçbir partinin tek başına iktidara gelecek kadar oy alamadığı son seçimlerden sonra, hükümet kurulması için kilit güç konumuna gelmişti.

Grillo, koalisyon önerilerini reddederek hükümet kurulmasını engellediği suçlamalarını reddediyor ve siyasi partilerin 'kendi kendilerini engellediklerini' öne sürüyor.

Beppe Grillo, diğer partilerin yalkında yok olarak yerlerini Beş Yıldız Hareketi'ne bırakacaklarını savunuyor.

CUMHURBAŞKANINDAN 'AZAR'
İtalya'da seçimlerden sonra yaşanan hükümet krizi üzerine, emekli olmaya hazırlanan 87 yaşındaki cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, deyim yerindeyse 'yalvar-yakar' ikinci bir dönem için daha göreve dönmeye ikna edilmişti.

Kitaplarını cumhurbaşkanlığı konutundan taşımaya başlamış olan Napolitano, zoraki döndüğü görevinde ilk iş olarak siyasi parti liderlerini sert bir dille eleştirdi ve hükümet kurma girişimlerinin başarısız kalmasını "affedilemez" diye niteledi.

Napolitano'nun tekrar and içerek göreve başlaması, iki aydır başarısızlıkla sonuçlanan hükümet kurma çalışmalarının hız kazanacağı şeklinde yorumlanıyor.

Zira eşyalarını toplamaya başlamış olan cumhurbaşkanının görevde kalmak karşılığında siyasi partilerden bazı tavizler istemiş olabileceği söyleniyor.

Kilit konumdaki Beppe Grillo ise Napolitano'nun cumhurbaşkanlığına da karşı ve tüm düzenin yıkılması gerektiğini savunuyor.

Kaynak:CNN

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.