1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ALMANYA'DA 'DURAN ADAM'A SORUŞTURMA
ALMANYA'DA 'DURAN ADAM'A SORUŞTURMA

ALMANYA'DA 'DURAN ADAM'A SORUŞTURMA

Taksim Gezi Parkı eyleminde dünya protesto literatürüne giren “Duran Adam” eylemi, Hamburg’da avukat Mülayim Hüseyin’in başına iş açtı.

A+A-

Sosyal ağlar üzerinden yapılan çağrı üzerine ailesiyle 18 Haziran’da Hamburg’un Dammtor semtindeki Türkiye Başkonsolosluğu önünde düzenlenen “Duran Adam” eylemine katılan Hüseyin hakkında, “izinsiz gösteri yapmak suçlamasıyla” soruşturma açıldı.

Hürriyet’e konuşan Hüseyin, “18 Haziran’da Facebook ve Twitter gibi bir çok sosyal ağ üzerinden Duran Adam eylemi çağrısı yapıldı. Ben de başka insanlarla birlikte Başkonsolosluk önündeki Duran Adam eylemine katıldım. Başkonsolosluk önündeki polisler önce hiçbir şey söylemediler. Sadece trafiğin engellenmemesi için eylemi kaldırım bölümünde yapmamızı nazik bir şekilde rica ettiler. Birkaç dakikalık eylem sonunda, tam bizler dağılırken bu kez polis izinsiz gösteride bulunduğumuzu belirterek, ‘Kim organize etti?’ diye sordular. Çağrının sosyal ağlardan yapıldığını ve somut bir organize eden olmadığını söyledik. Polis o zaman katılan herkesin kimliğini tespit edeceklerini söyledi. Ben de gerilim olmasın diye kimliğimi gösterdim. Şimdi bana izinsiz gösteri organize ettiğim iddiasıyla soruşturma açıldığı belirten yazı geldi” dedi.

Hüseyin, polise yazdığı cevapta kendisinin eylemi düzenleyen kişi olmadığını belirterek, soruşturmanın geri çekilmesi talebinde bulundu.     

 

Hürriyet

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.