1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. ALTIN FİYATLARI BUGÜN....
ALTIN FİYATLARI BUGÜN....

ALTIN FİYATLARI BUGÜN....

Altın fiyatlarında son durum

A+A-

Çeyrek altın fiyatları sert bir düşüş yaşayarak piyasada geriledi. Altın fiyatlarının dün düşmeye başlamasıyla birlikte çeyrek altın fiyatları da değer kaybeden en önemli altın türleri arasında yer aldı. Yatırımcının en çok takip ettiği ve talep gösterdiği altın çeşitlerinden olan çeyrek altın fiyatları değer kaybetmeye başladı. Peki Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarının son hali ve piyasada işlem gören altın fiyatları

Altın fiyatlarının gerilemesiyle birlikte çeyrek altın ve gram altın yatırımı yapanlar beklemedikleri bir düşüş ile karşılaştı. Geçtiğimiz günlerde rekor fiyatlara ulaşan çeyrek altın fiyatları yatırımcısını sevindirmişti. Hem hediyelik olarak hem de yatırım amacı ile piyasada en çok işlem gören altın türlerinden biri olan çeyrek altın fiyatları değer kaybetti. Peki çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarında son durum

Altının gramı 127 liraya geriledi. Altının gram fiyatı düşüşünü sürdürerek 127,8 liraya geriledi. Geçen hafta azalan risk iştahının neden olduğu altın talebiyle 132,7 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gören altının gram fiyatı, yeni haftaya düşüşle başladı. Dün 127,8 liraya kadar gerileyen gram altın, saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,3 düşüşle 127,8 liradan işlem görüyor.

Şu dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 209 lira, Cumhuriyet altını 850 liradan satılırken, altının onsu ise yüzde 0,2 azalışla 1.332 dolar seviyelerinde bulunuyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, ABD tarafından açıklanan tarım dışı istihdam verisinden sonra sert satış baskılarına maruz kalan altın fiyatlarının, bu hafta açıklanacak önemli bir veri olmamasından dolayı satış baskısında haftayı tamamlayabileceğini belirterek, "Dolar kurunda düşüş yönünde beklentimiz olduğundan, altının gram fiyatında da aynı düşünceye sahip olduğumuzu anımsatmak isteriz." dedi.

Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı Aysun Göksu, Türk Lirası varlıklarının haftaya pozitif başladığını belirterek Moody's'in not kararı açıklamasını pas geçmesi ve Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde verilen birlik görüntüsünün etkili olduğunu kaydetti. Göksu, ABD'de olumlu gerçekleşen istihdam rakamlarına rağmen piyasanın Amerika Merkez Bankası (FED)'in faiz artıramayacağına inanması ve kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye kredi notunda bir değişikliğe gitmeyeceği beklentisinin liranın güç kazanmasında etkili olduğunu belirtti


ÇEYREK ALTIN FİYATLARINDA DÜŞÜŞ!

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 127,30 lira oldu. İstanbul Kapalıçarşı'da 127,10 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altının gramı 127,30 liradan, 837 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 852 liradan, 116 liradan alınan 22 Ayar Bileziğin gramı 120 liradan, 818 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet 835 liradan, 409 liradan alınan Yarım Ziynet 418 liradan, 204 liradan alınan Çeyrek Ziynet 209 liradan satılıyor.

Geçen hafta azalan risk iştahının neden olduğu altın talebi ile yükselen altının gram fiyatı 132,7 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görse de cuma günü ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentileri aşması ile düşüşe geçti ve haftayı 128,8 liradan tamamladı. Gram altın bugün 128,0 liraya gerilemesinin ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,6 düşüşle 128,1 liradan işlem görüyor. Şu dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 209 lira, Cumhuriyet altını 853 liradan satılırken, altının onsu ise yüzde 0,2 azalışla 1.333 dolar seviyelerinde bulunuyor.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.