1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Annesinin Karnından 2 Kez Doğdu!
Annesinin Karnından 2 Kez Doğdu!

Annesinin Karnından 2 Kez Doğdu!

2 doğum günü var!

A+A-

Lynlee Boemer isimli bebeğin iki doğum günü var çünkü Lynlee, iki kez dünya geldi. Doktorlar, hayatını kurtarmak için doğumuna 12 hafta kala bebeği annesinin rahminden alarak bir operasyon gerçekleştirdikten sonra tekrar yerleştirdi.

1-252.jpeg
Hamileliğin 16. haftasında Lynlee isimli bebeğin kuyruk sokumu kemiğinde tümör olduğu anlaşıldı. Bebeğin yaşaması için tek çare, anne Margaret'ın rahminin operasyonla açılarak 538 gramlık fetüsün 20 dakikalığına çıkarılmasıydı.

3-033.jpeg
24. haftada başarıyla gerçekleştirilen operasyondan sonra fetüs tekrar annenin rahmine yerleştirildi ve rahim dikildi. Margaret'ın, 12 hafta sonra bebeği ikinci kez dünyaya gelene dek yatarak dinlenmesi gerekiyordu. 36. haftasını tamamlayan Lynlee, 2 kilo 400 gram doğdu.

4-016.jpeg
Dr. Darrell Cass, sakrokoksigeal teratomun yeni doğanlarda en çok rastlanan tümör olduğunu söyledi. Ancak yine de nadir rastlanan bir durum. Sebebi bilinmeyen tümör kız bebeklerde erkeklerin 4 katı fazla görülüyor ve 30 bin-70 bin doğumda bir rastlanıyor. Bazen doktorlar operasyon için doğumu bekliyor ancak tümör, Lynlee'nin hayatını tehlikeye atıyordu.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.