1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. APPLE'IN KÖTÜ YANLARI
APPLE'IN KÖTÜ YANLARI

APPLE'IN KÖTÜ YANLARI

Her üründe olduğu gibi Apple kullanıcılarının da şikayetçi olduğu konular var. Uzmanlar Apple'ın kötü yanlarını ele aldılar.

A+A-

Teknoloji Danışmanı Patchen Barrs bir Apple ürünü alındığı zaman onun bir üst modelinin üretimi üzerinde çalışıyor olmasının kullanıcılar için sorun teşkil ettiğini söylüyor. Apple ürünlerinin yenilenmesinin kullanıcılar üzerinde yorgunluk yarattığını ifade eden Baars ''Apple'dan aldığınız her ürün şimdiden modası geçmiş, çağ dışı kalmış oluyor'' şeklinde konuştu.

Apple 2001'den bu yana 6 adet ipod, 2 ipod mini, 6 ipod nanos, 4 ipod shuffle ve 1 ipod touch çıkardı. Apple, bunun yanı sıra 2007'den bu yana 5 tane iphone ve 2010'dan bu yana 3 tane ipad modeli piyasaya sürdü.
 
Apple'ın her yeni modeli bir öncekine göre daha hızlı, daha ince veya ekran, kamera kalitesi gibi bir çok özelliği daha kuvetli olarak piyasaya sürülüyor. Buna karşın İngiltere'de Marketing Magazine'in yaptığı bir ankette Apple kullanıcılarının yaklaşık olarak %50'si, yeni bir ürün alırken, bu ürünün de bir sonraki versiyonun çıkacağı ve aldıkları ürünün kısa süre sonra modası geçeceği için Apple'dan alışveriş yapmak da isteksiz olduklarını söylediler.
 
Apple kullanıcılarının şikayetci oldukları bire diğer nokta ise Apple Store'da parasız olarak indirilebilen bazı uygulamaların daha sonra kullanıcılara maddi sıkıntı yaratması oldu. 8 yaşındaki Madison Kay'in ailesinin ipad'inden Şirinler oyununu oynarken bazı bölümleri geçmek amacıyla 1400 dolarlık harcama yapması ve bu durumdan ötürü ailesinin yaşamış olduğu maduriyet buna örnek olarak gösterilebilir.
 
Apple, Facebook gibi kişisel bilgilerinizin bulunduğu uygulamalara kolaylıkla ulaşmanızı sağlamanızın yanı sıra bunun size negatif etkileri de olabiliyor. Terapist Ursula Ofman buna verilebilecek en basit örneğin telefonunuzu karıştıran bir sevgili ve bundan doğabilecek kavgalar olduğunu söylüyor. Stanford üniversitesinin yaptığı araştırmaya göre iphone kullanıcılarının yüzde 41'i telefonlarının kaybolmasının bir trajedi olacağını söylüyor.

Akşam

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.