1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Artık korunmayacaklar!
Artık korunmayacaklar!

Artık korunmayacaklar!

Artık korunmayacaklar!

A+A-

Kanada, Prens Harry ve Meghan Markle’ı 31 Mart sonrası korumayacak
Yaklaşık bir ay önce Kraliyet Ailesi'ndeki tüm üst düzey yetkilerini bırakıp Kanada'ya yerleşen Meghan Markle ve Prens Harry'e kötü haber. Alınan hükümet kararı doğrultusunda, 31 Mart itibarıyla resmen görevi bırakan kraliyet çiftini Kanada artık korumayacak.

Kraliyet görevlerini bırakıp Kanada'ya yerleşen Meghan Markle ve Prens Harry'nin güvenlik masraflarının hükümet tarafından karşılanıp karşılanmayacağı Kanada'da bir süredir konuşulan bir konuydu. Kanada Kamu Güvenliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre çift ve dokuz aylık oğulları Archie'nin önümüzdeki haftalarda statü değişimleri doğrultusunda güvenlik hizmeti gelecek haftalarda duracak.

1-20200228142651.jpg

Kanada polisinin talebi üzerine Kanada Kraliyet Atlı Polisi'nin, Duke ve Düşes’in Kanada'ya aralıklı olarak gitmeye başladığı Kasım 2019’dan bu yana güvenliklerini sağladıkları belirtildi. Ancak kraliyet unvanlarını bırakmalarının ardından Meghan ve Harry'nin artık diplomat statüleri iptal edileceği için Uluslararası Korunan Kişi statüsünden de çıkacakları belirtildi.

2-990.jpg

İngiltere'de kaldıkları sürece Windsor kentindeki Frogmore Kır Evi'nde yaşamaya devam edecek olan Sussex çiftinin buradaki güvenliği ise yılda 650 bin sterlin ödenen polisler tarafından gerçekleştirilecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.