1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BAN: "KİMYASAL SİLAH UZMANLARI SURİYE'YE 24-48 SAAT İÇİNDE GİREBİLECEK ŞEKİLDE HAZIR"İDDİALARI
BAN: "KİMYASAL SİLAH UZMANLARI SURİYE'YE 24-48 SAAT İÇİNDE GİREBİLECEK ŞEKİLDE HAZIR"İDDİALARI

BAN: "KİMYASAL SİLAH UZMANLARI SURİYE'YE 24-48 SAAT İÇİNDE GİREBİLECEK ŞEKİLDE HAZIR"İDDİALARI

SURİYE'DE KİMYASAL SİLAH KULLANILDIĞI İDDİALARI

A+A-

BM GENEL SEKRETERİ BAN: "KİMYASAL SİLAH UZMANLARI SURİYE'YE 24-48 SAAT İÇİNDE GİREBİLECEK ŞEKİLDE HAZIR"

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığına ilişkin iddiaları incelemek için oluşturulan ekibin, 24-48 saat içinde Suriye'ye girebilecek şekilde hazır beklediğini bildirdi.

Rusya ziyareti kapsamında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Suriye konusunu ele alan Ban, görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

Suriye'nin, kimyasal silah kullanımı iddialarını yerinde incelemek için görevlendirilen BM uzmanlarına ülkeye giriş izni vermediğini belirten Ban, "Önemli olan BM uzmanlarının ülkede inceleme yapma olanağına kavuşmasıdır. Ekibimiz hızlı şekilde incelemelere başlamak için 24-48 saat içerisinde Suriye'ye girecek şekilde hazırdır. Suriye hükümetini, esneklik göstermeye ve BM uzman ekibine giriş izni vermeye çağırıyorum" diye konuştu.

Ban, Suriye'nin resmi başvurusu üzerine Halep kentinde muhalefet güçlerinin kimyasal silah kullandığı iddialarını araştırmak için bu ülkeye uzman grubunun gönderileceğini açıklamıştı. Daha sonra İngiltere ve Fransa, BM'den, Suriye hükümetinin 2012 Aralık ayında Humus kentinde kimyasal silah kullandığı iddialarını incelemesini istemişti.

Suriye genelinde incelemelerin yapılması için görevlendirilen uzman grubu, Suriye hükümetinin izin vermemesi nedeniyle bir aydan fazla süredir Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde bekletiliyor.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.