1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BU İSMİ KULLANAN YANDI!
BU İSMİ KULLANAN YANDI!

BU İSMİ KULLANAN YANDI!

Dünyanın en ünlü kabare, striptriz, dans, müzikal gece klübü 'Moulin Rouge' Kırmızı Yel Değirmeni ismin başka yerlerde kullanılmasına izin vermiyor.

A+A-

Paris'in renkli gece hayatın yaşandığı Pigalle semtinde 125 yıldır hizmet veren gece klübü, aynı zamanda 'Can Can' dansın dünyaya yayıldığı ilk mekan olarak biliniyor.

 

 

Fransızca dilin resmi olduğu Kanada'nın Quebec eyaletinin Causapscal köyünde 11 yıldır kuaför dükkanı işleten Karoleen Couture ve Priscilla Turcotte dükkanlarına Moulin Rouge ismini vermişlerdi. Paris'te bulunan gece klübü avukatı aracılığıyla kuaför dükkanından davacı olup ismin değiştirilmesini talep etti.

Moulin Rouge 'klübümüzün ismini başka yerde kullanılmasına müsade vermiyoruz' diyerek Moulin Rouge isminin telif hakkı koruma altına alındığını hatırlattı. Kanada'da kuaför dükkanına aynı ismi veren bayanlar Priscilla ve Turcotte "Komşu köyde önceden aynı ismi kullanan bir otel ve büfenin vardı, ismi hoşumuza gitmesinden dolayı biz de dükkanımıza bu ismi verdik" dedi.

Gece klübü 'Moulin Rouge' New York'ta avukatı aracılığıyla kuaför dükkanına Nisan ayına kadar ismin değiştirilmesi için 7 ay müddet tanıdı. Kuaförcü bayanlar ise adeta devle, cüce arasında tartışmadan uzak kalmak istiyoruz. Kuaför dükkanının avukatı ise 'Moulin Rouge' isminin telif hakkı koruması altında olduğundan haberleri olmadığını savunarak ismin değiştirileceğini söyledi.

DHA

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.