1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BU YÜZDEN 2 MİLYON ÇOCUK DOĞABİLİR
BU YÜZDEN 2 MİLYON ÇOCUK DOĞABİLİR

BU YÜZDEN 2 MİLYON ÇOCUK DOĞABİLİR

Çin’de sahte prezervatif krizi

A+A-

Çin’de yetkililer 2 milyon kutu sahte prezervatifin piyasaya sürüldüğünü tespit ettiklerini ve tüm uyarılara rağmen bu kolayca yırtılabilen prezervatiflerin beklenmedik bir nüfus patlamasına neden olacağından endişelendiklerini söyledi.

Polis,  geçen yıl Mayıs ayında başlattıkları bir operasyon sonucunda 7 bin kutu sahte prezervatifi ele geçirmeyi ve Zhao adlı bir üreticiyi tutuklamayı başardıklarını; ancak sahte malların büyük bir kısmının halen piyasada olduğunu belirtti.
 
Çin’in Shanghiist gazetesi şu anda satışta olan sahte prezervatiflerin 21.7 milyon yuan yani 4 milyon dolarlık kapsamlı bir sahtecilik operasyonunun parçası olduğu iddia etti.
 
Sahte prezervatif üretimi Çin için yeni bir problem değil. Geçen yıl ülkede bir depoda yaklaşık 4.5 milyon kutu sahte prezervatif ele geçirilmiş ve 37 kişi tutuklanmıştı.

Çin'de 1979'dan bu yana tek çocuk politikası uygulanıyor. Geçtiğimiz aralık ayında gevşetilen yasaya göre ancak eşlerden birinin tek çocuklu bir aileden gelmesi halinde ikinci çocuğa izin veriliyor. Bunun dışında eşler sadece tek çocuk sahibi olabiliyor. Yasa, kırsal kesimde uygulanmıyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.