1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. BÜYÜK GÖĞÜSLÜ OLANLAR DİKKAT!
BÜYÜK GÖĞÜSLÜ OLANLAR DİKKAT!

BÜYÜK GÖĞÜSLÜ OLANLAR DİKKAT!

Büyük göğüs bunlara sebep oluyor...

A+A-

Büyük göğüs bel ve boyun fıtığına sebep oluyor

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Esra Çelik, büyük göğüsün bel ve boyun fıtığına sebep olduğunu söyledi.

Göğüslerin normalden büyük olmasının hem kozmetik hem de sağlık açısından önemli sorunlara yol açtığını kaydeden Op. Dr. Esra Çelik, "Ağırlık yapan memelerden dolayı; sırt ağrıları, omuzlarda sütyen askı izleri, meme altlarında pişikler görülür. Sportif faaliyetlerden uzak durma isteği, kıyafet seçiminde güçlük ve utanma duygusu, hastanın durumunu iyice zorlaştırır. Büyük meme problemi olan kadınlarda bel ağrısı, kamburluk ve çeşitli belde rahatsızlık veren hastalıklara sebebiyet verebilir" dedi.
 
Meme küçültme ameliyatı ile bu sorunun giderilebileceğini anlatan Op. Dr. Esra Çelik, "Ameliyattan önce meme USG ve mamografisinin çekilmesi hastanın sonraki takipleri için önemlidir. Teknik olarak bir çok teknik tanımlanmış olmakla beraber benim tercih ettiğim tekniklerin birinde sadece meme başı çevresinde, diğerinde hem meme başı çevresi (circumareolar) hem de meme başından meme altına dik olarak uzanan (vertikal) bir iz kalır. Hangi tekniğin kullanılacağına hastanın memesinin şekli ve büyüklüğüne göre karar verilir. Eskiden çok sık uygulanan ters T insizyonu ile yapılan teknikte kalan izler çok fazla olduğundan, artık büyük oranda terk edilmiştir. Meme başı normal boyutlarına ve yerine getirilir, meme dokusu ve deri fazlalıkları çıkarılarak meme şekillendirilir. Her iki memeye içeride biriken kanı dışarı almak için birer dren (ince silikon borucuklar) yerleştirilir. Bandaj yapılır. Hasta pansumanlarla takip edilir. Drenaj azalınca drenler alınır. Alınması gereken dikiş varsa 7-15. günlerde alınır. Bandaj açıldıktan sonra hasta özel bir sütyen kullanır. Ameliyattan sonra çeşitli ilaç krem ve laser teknolojilerinin kullanımı ile izlerin görünürlüğünü çok azaltmak mümkün olabilmektedir. Bu, estetik bir ameliyattan çok, fonksiyonel bir ameliyattır. Çok büyük memelerde ufak rötuşlar gerekebilir. Hastaların çok büyük bir kısmının, ameliyattan sonra çok mutlu olduklarını söyleyebiliriz. Çünkü öncelikle hayat kaliteleri artar" ifadelerini kaydetti.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.