1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. CAMERON, MÜSLÜMANLARIN RAMAZAN AYINI KUTLADI
CAMERON, MÜSLÜMANLARIN RAMAZAN AYINI KUTLADI

CAMERON, MÜSLÜMANLARIN RAMAZAN AYINI KUTLADI

İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkesindeki ve tüm dünyadaki Müslümanların ramazan ayını kutladı.

A+A-

Yayımladığı mesajda, "Kutsal ramazan ayını yaşayan herkese en içten dileklerini sunan" Cameron, "Bu ay, İslamiyetin gerçek ruhunu gösteriyor. Birleşik Krallık'taki ve tüm dünyadaki Müslümanlar günlük lükslerinden bu ay fedakarlık edecek, ihtiyacı olanlar için dua edecek ve Allah'a bağlılıklarını göstermek için oruç tutacak" ifadesini kullandı.

"İnançların özgürce yaşandığı bir ülkenin Başbakanı olduğu için çok gurur duyduğunu" belirten David Cameron, mesajında "Ramazan, insanlığın nasıl bir araya gelebileceğinin çok güzel bir örneği. Ülkemizdeki ve diğer ülkelerdeki Müslümanların ramazanı mübarek olsun" ifadesine yer verdi.

CAMERON'DAN SURİYE HATIRLATMASI

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague de yaptığı açıklamada, "ramazan'ın tefekkür ve yardım ayı olduğunu" belirterek, şunları kaydetti:

"Özellikle, Suriye'de tüm toplulukları etkileyen korkunç durumu unutmamalıyız. Düşüncelerimiz, aile ve arkadaşlarından ayrı bir ramazan geçiren Suriyeli mültecilerle. İngiliz hükümeti, Suriye krizinin başlangıcından bu yana 348 milyon sterlin insani yardımda bulundu. İnsani yardım biraz durumu rahatlatsa da Suriye krizini çözemez."

William Hague, İngiliz hükümetinin Suriye'ye desteğinin süreceğini bildirdi.

Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.