1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ÇÖLDE 1700 YAŞINDA OKUL BULUNDU!
ÇÖLDE 1700 YAŞINDA OKUL BULUNDU!

ÇÖLDE 1700 YAŞINDA OKUL BULUNDU!

Çölde 1700 yaşında okul bulundu!

A+A-

Duvarlarında öğretmenlerin öğütleri ve Homeros'tan alıntılar yer alıyor.

Mısır'ın Dakhla Vahası'nda bulunan ve Nil nehrinin 322 km batısında yer alan Amheida yerleşiminde, Roma dönemine ait bin 700 yaşında okul keşfedildi. Antik dönemde Trimithis adıyla bilinen yerleşimdeki okulun duvarlarında, Yunan ozan Homeros'un Odesya eserinden alıntıların yer aldığı belirtildi. 

Daily Mail'in haberine göre, okulun duvarlarında ayrıca öğrencilerin söz sanatlarındaki becerilerini, tanrılarınki kadar mükemmeleştirmeleri ve çok çalışmalarını öğütleyen Yunanca yazıların yer aldığı açıklandı.

130220141613246705299_4-003.jpg

Arkeologlar keşfedilen okulun içerisinde bulundurduğu sıralar ve Roma döneminde yaygın olarak konuşulan Yunanca duvar yazılarıyla, modern sınıflarla benzerlik gösterdiğini belirttiler. 

Duvarlarında öğrencileri motive etmeyi amaçlayan alıntıların yazılı olduğu sınıfta, Homeros'un Odesya eserinde yer alan ve Truvalı Helen'in bir akşam yemeğinde "bütün acı ve üzüntüleri alan, bütün kötülükleri unutturan" bir uyuşturucuyu katılımcılara sunmasını anlatan alıntının da yer aldığı açıklandı.

 

"EMSALSİZ"

Okulun başka bir sınıfında yer alan ve bir öğretmen tarafından yazılan duvar yazısında da, "Cesur olun çocuklar, yüce tanrı Hermes size bilgilerle donatılmış güzel bir taç bağışlayacaktır." sözlerinin yer aldığı vurgulandı. 
130220141611116704570_4.jpg
Başka bir duvar yazısında ise "Benim için çok çalışın, sıkıntılar erkeği erkekleştirir" sözlerinin geçtiği belirtildi. 

New York Üniversitesi'nden Prof. Raffaella Cribiore, binanın dönemine ait tek örnek olduğunu ve kesinlikle çocukların eğitimi için kullanıldığını, bu yüzden de emsalsiz olduğunu belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.