1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DAVUTOĞLU-KERRY ORTAK BASIN TOPLANTISI
DAVUTOĞLU-KERRY ORTAK BASIN TOPLANTISI

DAVUTOĞLU-KERRY ORTAK BASIN TOPLANTISI

Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile

A+A-

Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Cenevre-2 Konferansı'na katılımı konusunda Suriye muhalefetini ikna etmeye çalıştıklarını söyledi.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Suriye Halkının Dostları Çekirdek Grubu Toplantısı'nın ardından Davutoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD'nin Paris Büyükelçiliğinde kısa bir basın toplantısı yaptı.

Davutoğlu basın toplantısında, ABD-Türkiye arasındaki stratejik işbirliğinin önemine vurgu yaparak son yıllarda söz konusu işbirliğinin çok daha önemli bir boyuta ulaştığını söyledi.

İkili ilişkiler anlamında "tarihi bir süreçten" geçtiklerini belirten Davutoğlu, şu an ABD ile Suriye meselesini işaret ederek farklı bir alanda farklı bir işbirliği içerisine girdiklerini dile getirdi.

Kerry ile çekirdek grubu toplantısı bitiminde basına kapalı görüşme de yapan Davutoğlu, "Suriye muhalefetinin Cenevre 2'ye katılması konusunda hem ben hem Sayın Kerry büyük çaba sürdürüyor" ifadesini kullanarak bu noktada ABDli mevkidaşının da sürece destek verdiğini ifade etti.

Davutoğlu, görüşmede başta Suriye'deki durumun yanı sıra İsrail-Filistin ilişkilerine, Cenevre-2 Konferansı'na, ve İran'la 5+1 ülkeleri arasındaki İran'ın nükleer programına ilişkin konu başlıklarının da görüşüldüğünü kaydetti.

Tüm bu konuların ötesinde, Irak'ta yaklaşan seçimlerin ışığında yaşanan şiddet olaylarını da masaya yatırdıklarına vurgu yapan Davutoğlu, ülkedeki barış sürecine yönelik Kerry ile ortak bir tutum takındıklarını anlattı

ABD Dışişleri Bakanı Kerry ise iki ülkenin yakın bir ilişki içerisinde olduğuna vurgu yaparak Davutoğlu'nun ifade ettiği konu başlıkları noktasında ortak bir tavır sergilediklerini yineledi

Görüşmede, iki ülkedeki hukukun üstünlüğüne ilişkin konu başlıklarının da da ele alındığına işaret eden Kerry, ABD ve Türkiye olarak duyulan karşılıklı saygının da önemine dikkati çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.