1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Dişçi ihbar edince...
Dişçi ihbar edince...

Dişçi ihbar edince...

Dişçi ihbar edince...

A+A-
Herkes ağız ve diş sağlığına dikkat eder ancak çocuğunuz olduğunda, onun da ağız ve diş sağlığını düşünmek durumunda kalırsınız. Bunun ne kadar önemli bir sorumluluk olduğunu şöyle anlatalım, işin ucunda hapsi boylamak bile var!

Nice anne babaya ibretlik olacak olay ABD Florida'da yaşandı. Panama City'li bir anne akıllara zarar bir suçlamayla tutuklandı. 4 yaşında bir kızı olan Catlyn Haley, kızını götürdüğü dişçinin kendisini ihbar etmesiyle yaka paça karakola götürüldü.

fft107_mf5688658.jpeg

Dişçinin iddiasına göre 21 yaşındaki Catlyn Haley, yaklaşık bir yıldır çocuğunun ağzındaki çürük dişin tedavi edilmesine ya da çekilmesine izin vermiyordu. Bu da çocuğun ağız sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyordu. Polise gelen şikayet üzerine tutuklanan Catlyn'le birlikte davada savunma tarafı olarak gösterilen küçük kızın babası Kenneth Haley ise tutuksuz yargılanacak!

201509021107_444.jpg

Polisin verdiği bilgiye göre küçük kız, polislere bir yıldır dişlerini fırçalayamadığını çünkü fırçanın onun ağzında büyük acılara sebep olduğunu söylemişti. Polis, dişçinin 2014 yılında çocuğun ağız sağlığı ile ilgili yazdığı rapordaki hiçbir tavsiyenin annesi tarafından yerine getirilmediğini de açıklamasında belirtti. Raporun ortaya çıkartılmasını sağlayan çocuk gelişimcisi Lori Allen, çocuğun iyiliği için bu şikayeti yapmak zorunda kaldıklarını anlatıyor.

201509021107_55555.jpg

Konu hakkında bölgedeki bir başka dişçi olan Dr. Aly Morshed, meslektaşının yaptığı şikayete destek verdiğini ve kendisinin de muhtemelen aynı şeyi yapacağını belirtiyor. Morshed, Küçük yaşta önlem alınmaması halinde ağız ve diş sağlığının bütün bir ömür boyunca sürebilecek sıkıntılara yol açabilecğeini belirtiyor.

Şimdi sosyal medya üzerinden olayı tartışan vatandaşlar bu şekilde bir şikayet üzerine bir annenin tutuklanıp tutuklanamayacağını tartışıyorlar.

Radikal

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.