1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DOLARDA RÜZGAR TERSİNE DÖNDÜ!
DOLARDA RÜZGAR TERSİNE DÖNDÜ!

DOLARDA RÜZGAR TERSİNE DÖNDÜ!

Dolar tepetaklak!

A+A-

Dün 2.7061'e kadar yükseldikten sonra düşük hacimde sert gerileyerek günü 2.66'nın hemen altında tamamlayan dolar/TL bugün güne 2.6715/2.6720 seviyesinden başladı. Gün içinde görülen en yüksek seviye ise 2,6762 oldu.

Piyasalarda 7 Haziran'da yapılacak genel seçim sonuçları öncesi son işlem gününde seçim fiyatlamalarının tamamlanması ve ABD'nin ilk faiz artışının zamanlamasına ilişkin ipucu verebilecek ABD verileri takip edilecek.

ABD merkez bankası'nın (Fed) ilk faiz artışı hakkında ipucu vermesi açısından bugün küresel piyasalar TSİ 1530'da açıklanacak tarım dışı istihdam verisine odaklanacak. Doların küresel seyri açısından bankacıların kritik bir öneme sahip diye nitelendirdiği verinin TL üzerinde de belirleyici olması bekleniyor. Reuters anketlerine göre tarım dışı istihdamın Mayıs'ta 225,000 artması işsizliğin ise yüzde 5.4'te kalması bekleniyor.

Bankacılar piyasada seçim öncesi hacimlerdeki düşüşe dikkat çekerken, bazı anketlerin koalisyona bazılarının ise tek parti iktidarına işaret etmesi, 2002 yılından bu yana ilk kez seçim sonucuna dair net tahminde bulunamayan piyasalarda sert hareketlere neden oluyor.

Bankacılar günlük oynaklıklara rağmen seçim öncesi alınan pozisyonlarda anlamlı bir değişim görmediklerini belirtiyorlar.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Aslında piyasadaki büyük oyuncular seçim fiyatlamalarını tamamladı ve seçim sonuçlarını beklemeye başladı. Yeni pozisyon açılması konusundaki isteksizlik hacimleri kuruttu. Hacimlerdeki düşüş ise düşük miktarlı işlemlerin bile dünkü gibi olması gerekenden daha sert etkiler yarattığını görebiliyoruz" dedi ve ekledi:

"Bugün piyasalarda tarım dışı istihdam çok önemli. Burada bir fiyatlama görebiliriz. Verinin ardından ise Türk piyasaları seçim sonuçlarını bekleyecek" dedi.

Bankacı piyasalarda ağırlıklı olarak tek parti hükümetinin devam ettiği bir senaryonun fiyatlandığını ancak koalisyon ve ya hükümetin kurulamama seçimin yenilenmesi gibi risklerin de önemli bir risk unsuru olarak fiyatlamalar dahilinde olduğunu belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.