1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. DOLARI OLANLAR DİKKAT!
DOLARI OLANLAR DİKKAT!

DOLARI OLANLAR DİKKAT!

Dolar bu sabah...

A+A-

Dolar/TL Suriye'deki askeri operasyonun Rakka'ya uzayabileceği ihtimali, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikasını daha da gevşetmeyi yakın dönemde değerlendirmediğine işaret eden açıklamalar ve Kuzey Kore'nin nükleer testinin yarattığı küresel endişelerle yükselişte.

Hafta içinde ABD faiz artışlarının yavaş gerçekleşeceğine dair beklentilerin kuvvetlenmesiyle yaşanan küresel iyimserlikle 2.92'li seviyelere kadar gerilen dolar/TL dün akşam saatlerinde 2.9450 civarında işlem gördü.

Kur bu sabah ise saat 08.50'de 2.9554/2.9565 seviyesinde bulunuyor.Bankacılar bugün açıklanacak ikinci çeyreğe ilişkin GSYH verilerinin ve Temmuz ayına dair ödemeler dengesi istatistiklerinin piyasalarda yakından takip edileceğini söylediler.

Analistler Türkiye'nin Suriye operasyonunda şu ana kadar büyük bir zaiyat vermediğine ancak operasyonların kalıcı ve daha geniş bir arazide sürdürülmesi olasılığının bu durumu değiştirebileceğinden endişe ediyorlar.Jeopolitik endişelerle TL hafta başından beri dolar karşısında gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışırken küresel piyasaların da Kuzey Kore ve ECB ile satış baskısı altında kalmasıyla kurdaki yükselişler hız kazandı.

Öte yandan kredi derecelendirme kuruluşu Moody's 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başladığı kredi notu gözden geçirmesinin bir süre sonra tamamlanabilecek olması da piyasalarda baskı unsuru olarak ön plana çıkıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.