1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Dövmelerdeki korkunç detay
Dövmelerdeki korkunç detay

Dövmelerdeki korkunç detay

Dövmelerdeki korkunç detay

A+A-

ABD'de seks işçisi kadınlar, seks tacirlerinin onların 'kendilerine ait olduğunu' belirtmek için, isimlerini vücutlarına dövme yapmaya zorlandıklarını anlattı.

Adriana,  Amerika ’da çalışan bir seks işçisi. Henüz 17 yaşında. Boynunun hemen altında, göğsünde 'Cream' yazılı bir dövme görülüyor. Bu onun 'damgası'. Adriana ABD 'de, kendisini çalıştıran seks tacirinin 'damgasını' taşıyan 800 bin seks işçisinden biri. Cream adlı bu seks tüccarı, Adriana daha 14 yaşındayken, ‘biraz çalışması’ karşılığında ona çeşitli vaatlerde bulunmuş. Fiziksel zararın ve duygusal işkencenin yanı sıra; bu kalıcı yara ona yüz binlerce kadının seks tacirlerinin elinde yaşadığı şiddetin, korkunun ve eziyetin günlük bir hatırlatıcısı. CNN’e konuşan Adriana, dövmesini bir tür savaş yarası olarak gördüğünü söylüyor.

--6036595.jpeg
 


Seks tüccarlarının, çalıştırdıkları kadınların vücutlarına, kendi isimlerini, bağlı oldukları çetenin adını ya da sembolünü dövme olarak yaptırması ABD'deki fuhuş sistemi içinde sık karşılaşılan bir durum haline geldi.   Öyle ki; polisler artık kızların üstündeki belli simgeleri tanımaya başladı. Dövme genellikle seks tacirinin baş harfleri ve bir taçtan oluşuyor. dolar işareti ve para torbası dövmeleri de sıklıkla kullanılanlardan. Bazıları ise barkodlarla damgalanmış halde görülüyor.

--6036601.jpeg
Bu mide bulandırıcı adet, kaçan seks işçilerinin dövmelerini silmeyi ve ya kapatmayı amaçlayan organizasyon Survivor’s Ink’i doğurdu. Survivor Ink’in kurucusu ve eski seks işçisi Jennifer Kempton kendi dört dövmesini sildirdiği gibi, diğer mağdurların da kendi dövmelerini sildirmesine yardım ediyor.

bu-kolelik-degilse-nedir--6036603.jpeg
“Dövmeler sizi o anılara ve o dövmeyi yaptırdığınız zamanki ana götürüyor. Kölelikten kurtulmak ve kendi seçimlerinizi yapabilmek istiyorsunuz” diyen Kempton, 12 yaşında ağabeyinin arkadaşı tarafından tecavüze uğradıktan sonra onu koruyacağına inandığı ‘Salem’ adlı adam tarafından kullanılmış. Ondan sonraki beş yılda sayısız saldırıya ve tecavüze uğrayan Kempton aynı zamanda birden fazla dövme edinmeye de zorlanmış.


Hiçbir kadının sokaklardan damgalanmadan kaçamadığını söyleyen Kempton “Onun adını vücudumdan silmek ve oraya istediğim dövmeyi yaptırmak çok özgürleştiriciydi” diye ekliyor.

The Daily Mail

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.