1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. EROL İNCEDAL DAVASINDA FLAŞ GELİŞME!
EROL İNCEDAL DAVASINDA FLAŞ GELİŞME!

EROL İNCEDAL DAVASINDA FLAŞ GELİŞME!

İncedal davasında gelişmeler;

A+A-

 

İngiltere'de terör eylemi planladığı iddiasıyla tutuklu yargılanan Türkiye kökenli Erol İncedal'ın (26) davasında jüri görevden alındı. Kararla ilgili bir gerekçe gösterilmedi.Kısmen gizli olarak görülen davada savcılığın, yeniden yargılama isteyeceği belirtiliyor.

Basına kısmen kapalı olarak gerçekleşen davada, İncedal 'terör saldırısı planlamakla' suçlanıyor.Savcılık İncedal'ın yeniden yargılanmasını isteyeceklerini doğrularken, yeni yargılama için herhangi bir tarih belirlenmediği belirtiliyor.İngiltere kamuoyunda büyük ilgi çeken ve Türkiyeli göçmen Murat İncedal’ın terör şüphesi ile yargılandığı davada mahkemeden sürpriz bir gelişme yaşandı.

Geçen haftadan bu yana karara varamayan jüri azledilirken davanın yeniden görülmesi kararlaştırıldı.14 Ekim’de başlayan OldBailey Mahkemesi’nde görülen davada savcılığın iddiaları ve savunmaları dinleyen jüri üyeleri 5 Kasım’dan bu yana karara varamadı. Mahkeme hakimi dün, oy çokluğu ile alınacak bir kararı da kabul edeceğini söylerken, bugün jürinin azledildiği duyuruldu.

İNCEDAL’IN ARACINDA TONY BLAİR’IN EV ADRESİNİN YAZILI OLDUĞU BİR KAĞIT BULMUŞLARDI

Kısmen gizli olarak görülen davada savcılık, aslen Malatya-Kürecikli Erol İncedal’ın terör eylemi planladığı ve telefonda bomba yapımı ile ilgili belgeler bulundurduğu gibi suçlamalar yöneltmişti. Geçen yıl 30 Ekim’de Mercedes marka aracı polis tarafından durdurulan İncedal’ın aracında İngiltere eski Başbakanı TonyBlair’ın ev adresinin yazılı olduğu bir kağıt bulduklarını açıklayan savcılık, zanlıların önemli bir isme saldırı ya da 2008 yılında Mumbai’de olduğu gibi geniş kitlelere karşı bir terör eylemi hazırlığına inandıklarını söylemişti.

Geçen seneden bu yana tutuklu bulunan İncedal’ın davasının önce gizli görüşülmesini kararlaştıran mahkeme, gelen tepkiler üzerine daha sonra bazı kısımlarının basına açık olmasında bir mahsur görmediğini duyurmuştu. Sadece 10 gazetecinin izlemesine izin verilen davada, İncedal’ın cep telefonundan cihatçılar ve İSİS’e ilişkin web sitelerine girdiği, bunları daha sonra sildiği kaydedilmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.