1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. EUROVİSİON'IN KAZANANI BELLİ OLDU!
EUROVİSİON'IN KAZANANI BELLİ OLDU!

EUROVİSİON'IN KAZANANI BELLİ OLDU!

59. Eurovision Şarkı Yarışması'nda bu sene adaylığından bu yana çok konuşulan isim!

A+A-

59. Eurovision Şarkı Yarışması'nı bu sene adaylığından bu yana çok konuşulan Avusturyalı şarkıcı Conchita Wurst kazandı.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, bu yıl 37 ülkenin katılımıyla 59'uncusu düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nı Avusturyalı şarkıcı Conchita Wurst kazandı.Kopenhag Refshaleöen B&W Hallerne'de düzenlenen yarışmada "Rise Like A Phoenix" adlı şarkısıyla 290 puan alan Avusturya temsilcisi Conchita Wurst birinci, Hollandalı ikili The Common Linnets "Calm After The Storm" şarkısıyla 238 puanla ikinci oldu.İsveç temsilcisi Sonne Nielsen ise "Undo" adlı şarkısıyla 218 puanla üçüncü sırada yer aldı.

- "Kendime dürüst olmaya devam edeceğim"

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanan Avusturyalı transseksüel şarkıcı Conchita Wurst, "Cinsiyetiniz ve nereli olduğunuz üzerine konuşmak zorunda olmadığımız bir dünya hayali kuruyorum" dedi.

Kopenhag Refshaleöen B&W Hallerne'de yapılan yarışmada "Rise Like A Phoenix" adlı şarkısıyla 290 puan alarak 59'uncu Eurovision'un kazananı olan Avusturya temsilcisi Conchita Wurst, kazandığına inanmakta zorlandığını belirtti.

Sonucun, kendisi açısından rüyasının gerçeğe dönüşmesi, toplum için ise insanların ileriye baktığını gösterdiğini anlatan Wurst, "Bundan sonra da yaptıklarımı yapmaya, hayatımı yaşamaya ve kendime dürüst olmaya devam edeceğim. Bunu yaparken insanlar bana katılırsa bu dünya harika olacak" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.