1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'FAHİŞEME DOKUNMA'
'FAHİŞEME DOKUNMA'

'FAHİŞEME DOKUNMA'

Fransa'da fuhuş yasağına karşı sansasyonel bir kampanya başladı

A+A-

Fransa'da hükümetin tartışmaya sunduğu fuhuş yasağına ilişkin yasa tasarısına karşı çıkan '343 erkek 'Piçlerin Manifestosu' adında bir kampanyaya imza attı.

Radikal'in haberine göre, sloganı ‘Fahişeme dokunma’ (Touche pas à ma pute / Hands off my whore) olan kampanyanın esin kaynağı ise 1971’de kürtaj yasağına karşı çıkan ‘343 kaltağın manifestosu’ hareketi. Aralarında yazar Frederic Beigbeder ve avukat Richard Malka gibi Fransa ’da tanınan isimlerin de bulunduğu 343 erkek, manifestoda “Biz fuhşu değil, özgürlüğü savunuyoruz… Herkes cazibesini satma hakkına sahiptir, bunu kullananlar da cezalandırılamaz. Fahişeme dokunma!” ifadelerine yer veriliyor.

Fahişelere değil müşterilerine ceza getiren yasaya karşı çıkan ‘343 Piçin Manifestosu’ kampanyası geniş bir kesim tarafından sosyal medya üzerinden kınandı. Kadın Hakları Bakanı ve hükümet sözcüsü Najat Vallaud-Belkacem çarşamba günü yaptığı açıklamada, 1971’deki kadın hareketinin ‘vücutları hakkında söz hakkı sahibi olmak isteyenler tarafından başlatıldığını’ vurguladı. Bakan, bu kampanyaya imza atanların ise ‘başkalarının vücudu hakkında söz hakkına sahip olmak isteyenler’ olduğu eleştirisini getirdi.
Bu kampanyanın ardından 2 bin erkeğin üye olduğu Zeromacho adlı cinsiyetçilik karşıtı grup da bir manifesto yayınladı. Zeromacho manifestosunda şu eleştiri yer aldı: “Fahişeme dokunma manifestosunda yasa tasarısı, erkeklere karşı bir savaş olarak nitelendirilmiş. Biz ise yasayı eşitlik adına atılmış bir adım olarak görüyoruz.”

Fuhşun serbest olduğu fakat fuhşa teşvik ve yönlendirmenin yasak olduğu Fransa’da tartışılan yeni yasa, fuhşu yasaklarken fahişeleri değil müşterilerin cezalandırılmasını öngörüyor. 1500 euro para cezası getiren yasa tasarısı, suçüstü halinde cezanın iki katı çıkmasını öngörüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.