1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. FERİBOT FACİASINDA SKANDAL
FERİBOT FACİASINDA SKANDAL

FERİBOT FACİASINDA SKANDAL

Güney Kore’de...

A+A-

Güney Kore’de 476 kişiyiyle 12 gün önce sulara gömülen feribotla ilgili ölenlerin yakınlarını üzecek bir haber geldi. Hükümet, cesetlerin yanlış ailelere gönderildiğini açıkladı.

GÜNEY Kore’de çoğu öğrenci 476 kişiyle 12 gün önce batan feribot faciasında ölü sayısı 187’ye yükselirken, hükümet yetkililerinden gelen açıklama şok etkisi yarattı. Yetkililer, gemi enkazından çıkarılan bazı cesetlerin yanlış ailelere gönderildiğini itiraf etti. Cesetlerdeki yanlışlığın cenaze törenlerinde ortaya çıkması tepkileri artırdı.

ARTIK DNA TESTİ YAPILACAK
Yapılan büyük yanlışı kabul eden hükümet yetkilileri ise, henüz bulunamayan 115 cesetle ilgili bu tür bir yanlışlık yaşanmaması için yeni bir plan geliştirdiğini duyurdu. Plana göre, bundan böyle sudan çıkarılacak tüm kurbanlar, yakınlarıyla DNA testi, parmak izi veya diş testi karşılaştırması sonrası teslim edilecek.

TEK ODADA 48 CESET
Güney Kore donanmasından yapılan açıklamaya göre, bir yatakhanede bulunan ve hepsi öğrenci olan 48 ceset, üzerlerindeki can yelekleriyle bir odaya sıkışmış halde bulundu. Uzmanlar, yan yatan ve 2 saat içinde batan gemide öğrencilerin kaçma şansı bulamayarak bu odaya sıkışmış olma ihtimali üzerinde duruyor. Kurtarma çalışmalarının ne kadar daha süreceği hakkında kesin bir bilgi verilmiyor. Öte yandan, facianın nedeniyle ilgili soruşturma kapsamında, önceki gün iki dümenci ve seyir ekibinden iki görevli ile birlikte gözaltı saysı 15’e çıktı.

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.