1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. FRANSIZ BAKAN, AB KOMİSYONU'NU BECERİKSİZLİKLE SUÇLADI
FRANSIZ BAKAN, AB KOMİSYONU'NU BECERİKSİZLİKLE SUÇLADI

FRANSIZ BAKAN, AB KOMİSYONU'NU BECERİKSİZLİKLE SUÇLADI

Fransa Kalkınma Bakanı Arnaud Montebourg'un, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'yu becerisizlikle suçlaması, Fransız siyaset dünyasını karıştırdı.

A+A-

Montebourg'un, AB kurumları ve Barroso'ya yönelik eleştirilerine ilk tepki yine AB Komisyonu'nun iç pazardan sorumlu Fransız temsilcisi Michel Barnier'den geldi. Barnier, suçlamaları "yanlış ve saçma" olarak nitelendirdi.

Fransa'da sağ iktidar döneminde dışişleri bakanlığı görevinde de bulunan Barnier, "Ülkemin bir bakanının bu şekilde konuşması beni kızdırıyor. Siyasetçiler hangi eğilimden olurlarsa olsun hep suçu başkasına atmak istiyor. Montebourg bakan olarak günah keçisi arayacağına, öncelikle işsizlik sorununa çözüm bulsun ve şirketlerin rekabet gücünün artırılması için çalışsın" diye konuştu.

Montebourg, "AB kurumlarının, Avrupa halklarının çıkarını korumada etkisiz kalması yüzünden, AB karşıtlarının giderek güçlendiğini" ileri sürmüş ve "Barroso, Fransa'daki aşırı sağın enerji kaynağı oldu" ifadesini kullanmıştı. Fransa'da aşırı sağ, avro para biriminden çıkılmasını ve AB Komisyonu'nun yetkilerine sınırlama getirilmesini savunuyor.

 

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.