1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. FRANSIZ MİLLETVEKİLLERİ ÇOK ÇALIŞMAKTAN ŞİKAYETÇİ
FRANSIZ MİLLETVEKİLLERİ ÇOK ÇALIŞMAKTAN ŞİKAYETÇİ

FRANSIZ MİLLETVEKİLLERİ ÇOK ÇALIŞMAKTAN ŞİKAYETÇİ

Fransız basını, Sosyalist hükümetin ardı ardına sunduğu yasa tasarıları yüzünden gerek iktidar gerek muhalefet milletvekillerinin çok çalışmaktan şikayetçi olduğunu duyurdu.

A+A-

Meclisteki yoğun çalışma temposuna ilk tepki veren radikal sol milletvekili Alain Tourret, dün saat 02.30'da biten Hukuk İşleri Komisyonu toplantısının, saat 09.30'da yeniden başlamasına isyan etti.

"Kendisi ve çok sayıda arkadaşının fiziksel ve psikolojik olarak yorgun düştüğünü" belirten Tourret, Meclis Başkanı Claude Bartolone'e mektup göndererek, şikayetini dile getirdi.

İktidardaki Sosyalist milletvekili Bernard Roman da meclis gündeminin yoğunluğuna tepki göstererek, en azından temmuz ayında meclis çalışma saatlerinin daha dengeli bir şekilde ayarlanması talebinde bulundu.

Ana muhalefetteki Halk Hareketi Birliği (UMP) milletvekili Jean-Fraderic Poisson, "bütün yıl yasa çalışmaları yüzünden yorgun düştüklerini" ifade ederek, parlamentonun temmuz ayına kadar çalışma talebinin ertelenmesini istedi.

Cumhurbaşkanı François Hollande, kamu maliyesiyle ilgili hazırlanan yasa tasarılarının görüşülmesi ve oylanmasının 26 Temmuz'a kadar tamamlanmasını talep etmiş ve ekimde başlaması öngörülen yasama yılının 9 Eylül'e çekilmesini istemişti. Normalde 30 Haziran'da tamamlanan yasama yılı, ekim başında başlıyor.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.