1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. GENEL SAĞLIK SİGORTASI OLANLARA MÜJDE!
GENEL SAĞLIK SİGORTASI OLANLARA MÜJDE!

GENEL SAĞLIK SİGORTASI OLANLARA MÜJDE!

GENEL SAĞLIK SİGORTASI OLANLARA MÜJDE!

A+A-

Sağlık Bakanı Salih İzbul, Genel Sağlık Sigortası (GSS) uygulamasının ülkedeki özel hastaneleri de kapsayacağını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Dr. Hayat İzel başkanlığındaki Özel Hastaneler Birliği heyetini kabul eden Sağlık Bakanı İzbul, 2016 yılından itibaren yürürlüğe girecek GSS hakkında değerlendirmelerde bulundu.

GEÇİŞ DÖNEMİ

GSS uygulamasının 9 aylık bir süre içerisinde yürürlüğe girmesinin hükümet programında da yer aldığını anımsatan İzbul, ‘‘GSS uygulaması ilk önce kamu hastanelerinde yürürlüğe girecek ancak yaklaşık 6 aylık bir geçiş döneminden sonra özel sağlık kuruluşlarını da kapsayacak şekilde organizasyon yapılacak’’ dedi.

TÜM YASALAR EŞ ZAMANLI MECLİS’E

Bakan İzbul, GSS, Döner Sermaye, Hasta Hakları, Kamu Sağlık Çalışanları ve Özel Hastaneler Yasası dâhil, sağlıkla alakalı tüm yasaların tamamının, yeni yasama döneminde paket şeklinde Cumhuriyet Meclisi’ne sevk edileceğinin altını çizdi.

İZEL

Özel Hastaneler Birliği Başkanı Dr. Hayat İzel ise İzbul’a görevinde başarılar dileyerek, sağlık alanında atılacak her türlü adıma destek ve katkı vermeye hazır olduklarını söyledi.

GSS’nin süratle hayata geçirilmesinin gerekliliğine de işaret eden İzel, GSS uygulamasıyla hastaların, hekim ve hastane seçme olanağının doğacağını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.