1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Güzellik kraliçesi dolandırıcı çıktı
Güzellik kraliçesi dolandırıcı çıktı

Güzellik kraliçesi dolandırıcı çıktı

Ailesini bile kandırmış.

A+A-

ABD'de bu yıl Pensilvanya güzeli seçilen 23 yaşındaki Gates'in iki yıldır ailesi dahil herkesi 'kanser hastasıyım' yalanıyla kandırarak bağış topladığı ortaya çıktı. Gates, dolandırıcılıktan tutuklandı

Geçtiğimiz haziranda düzenlenen Miss Amerika güzellik yarışmasına Pensilvanya'nın en güzel kızı olarak eyaletini temsilen katılan 23 yaşındaki Brandi Lee Weaver Gates 'lösemi hastalığına yakalandım' yalanıyla bağış toplayarak dolandırıcılık yapmaktan tutuklandı. Gates, 2013 Mart'ında kendisine kan kanseri teşhisi konulduğunu açıklayarak o tarihten bu yana çeşitli yardım kampanyaları aracılığıyla hastalığıyla mücadelesi için para topladı. Hatta geçtiğimiz nisanda 'Bingo for Brandi' ismiyle kendisine özel bir yardım gecesi düzenleyerek bir gecede 14 bin dolar bağış topladı. O geceye katılanları kemoterapi tedavisi gördüğüne inandırmak için saçlarını kazıtmış halde katılan Gates'in yalanı ise polise gönderilen isimsiz bir ihbar mektubuyla sonrası ortaya çıktı. Geçtiğimiz Mayıs'ta New York Daily News gazetesine sözde hastalığıyla ilgili röportaj veren Gates hastalığımı ailesinden 7 ay boyunca sakladığını öne sürerek "Ailelerin en büyük korkusu çocuklarını kaybetmektir" sözleriyle Amerikan halkına duygu dolu sözlerle etkilemeye çalıştı.

KIZ KARDEŞE TEDAVİ OYUNU


Ancak ihbar sonrası harekete geçen polis Gates'in tedavi gördüğünü iddia ettiği Johns Hopkins Hastanesi'nin hasta kayıtlarını inceledi. Genç kadının hastanede kanserle ilgili hiçbir tedavi görmediği ortaya çıktı. Daha da ilginci Gates'in 'kemoterapiye gidiyorum' yalanıyla kız kardeşini hastaneye götürdüğü ve 8 saat boyunca hastane kolidorlarında yalnız başına dolanarak ailesini hastalığına inandırmaya çalıştığı ortaya çıktı. Tutuklandığı sırada yerel televizyon kanalı WJAC tarafından görüntülenen Gates gazetecilerin sorduğu soruları yanıtsız bıraktı. Ancak bir sosyal paylaşım sitesindeki hesabından 'herkesten özür diliyorum' mesajı atıldı. Polisin yayımladığı tutuklanma fotoğrafında genç kadının makyajsız hali de dikkat çekti. DIŞ HABERLER

'BİZ BİLE İNANDIK'
Öte yandan Gates'in Miss Pensilvanya güzellik kraliçesi unvanının geri alındığı, organizasyon şirketinin "Biz bile, korkunç bir hastalığa karşı mücadele verdiğine inandık ve bir kanser hastası olarak güzellik kraliçesi olma yolunda gösterdiği çabayı destekledik. Halkı aldattığınız ve insanların parasını aldığınız zaman bu sahtecilik anlamına gelir. Bu tür eylemlere tolerans göstermemiz mümkün değildir" şeklindeki açıklamasıyla duyuruldu.

150 BİN DOLAR KEFALET
Tutuklu bulunan ve duruşmaya çıkacağı günü bekleyen genç kadın için 150 bin kefalet belirlendi. Gates'in ailesinin de kendisiyle görüşmek istemediği öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.