1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. HİNDİSTAN'DA MUSON YAĞMURLARI...ÖLÜ SAYISI 200`Ü AŞTI
HİNDİSTAN'DA MUSON YAĞMURLARI...ÖLÜ SAYISI 200`Ü AŞTI

HİNDİSTAN'DA MUSON YAĞMURLARI...ÖLÜ SAYISI 200`Ü AŞTI

HİNDİSTAN'I GEÇEN HAFTADAN BERİ ETKİLEYEN SELLER SONUCU ÖLENLERİN SAYISI 200'Ü AŞTI

A+A-

Hindistan'ın kuzeyindeki Uttrakhand ve Uttar Prades eyaletlerini etkisi altına alan muson yağmurları nedeniyle oluşan seller sonucu ölenlerin sayısı 200'ü aştı.

Hindistan İçişleri Bakanı Suşilkumar Şinde, başkent Yeni Delhi'de basına yaptığı açıklamada, geçen hafta başlayan seller sonucu Uttrakhand eyaletinde ölenlerin sayısının 207'ye ulaştığını ancak bu sayının artmasından endişe edildiğini söyledi.

Şimdiye kadar 34 bin kişinin tahliye edildiğini belirten Şinde, halen sellerden etkilenen bölgelerde mahsur kalmış durumda 50 bin kişinin bulunduğunu kaydetti.

Öte yandan Raciv Svarup adlı polis görevlisi, Haridvar kenti yakınında, Ganj nehrinde yüzen 40 cesedin kurtarma görevlilerince çıkarıldığını ifade etti.

Yardım çalışmalarına, Himalayaların kuzeyindeki 100'e yakın kasaba ve köyde mahsur kalmış halka bölgeye paraşütçü askerler indirerek gıda ve ilaç ulaştırmaya çalışan Hindistan Hava Kuvvetleri de katılıyor.

Uttrakhand eyaleti sözcüsü Amit Çandola, kurtarma çalışmalarının merkezini, Gharval Himalaya sıra dağlarının tepesinde yer alan, Hindularca en kutsal kabul edilen tapınaklardan Kedarnath'ın bulunduğu bölgenin oluşturduğunu söyledi.

Sellerden en çok zarar gören bu bölgeden şimdiye kadar 27 bin kişinin tahliye edildiğini belirten Çandola, dün geç saatlerden itibaren kutsal yerleri ziyaret eden Hinduları taşıyan 2 bini aşkın aracın bölgeden çıkarıldığını vurguladı.

Uttrakhand eyalet yetkililerinden Rakeş Şarma da ölü sayısının binleri bulabileceğini ancak tam sayının ne olduğunun tüm bölgenin kontrol edilmesinden sonra öğrenebileceğini belirtti.

Uttarkhand'da seller sonucu yolların sular altında kaldığı, 24'e yakın köprünün çöktüğü, 365 evin yıkıldığı, 275 evin de kısmen zarar gördüğü bildirildi.

Hintli yetkililerce daha önce yapılan açıklamalarda, seller sonucu ölenlerin sayısının 119 olduğu belirtilmişti. Yetkililer, Uttrakhand'da 102, Uttar Pradeş'te de en az 17 kişinin öldüğünü kaydetmişti.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.