1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. HOLLANDA KRALİÇESİ TAHTI DEVREDİYOR
HOLLANDA KRALİÇESİ TAHTI DEVREDİYOR

HOLLANDA KRALİÇESİ TAHTI DEVREDİYOR

Hollanda’da tahtın el değiştireceği 30 Nisan günü için hazırlıklarda son aşamaya gelindi. Kraliçe Beatrix, 33 yıldır oturduğu tahtı yarın oğlu Willem Alexander’a devredecek.

A+A-

Başkent Amsterdam, aynı zamanda geleneksel ‘Kraliçe Günü’ kutlamalarına denk getirilen devir teslim törenleri sırasında 100 binlerce ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. Başbakan Mark Rutte de ‘ülke için tarihi’ olarak nitelendirdiği günde düzenlenecek etkinliklere ilişkin bir açıklama yaptı. Başkentin kanallarında tarihi gemilerin yüzdürüleceğini ve Kraliyet Orkestrası ile ünlü DJ Armin van Buuren’in konser vereceğini belirten Rutte, ‘törenlerin göz ve kulaklara hitap edecek bir festival olacağını’ söyledi.

Turistik işletmeler ve oteller de heyecanla salı gününü bekliyor. Hediyelik eşya dükkanlarında ülkenin müstakbel Kralı Willem Alexander baskılı tişörtler ve şapkalar satışa sunulmuş durumda. 46 yaşındaki Alexander, Arjantin kökenli Prenses Maxima ile evli. Çift üç kız çocuğuna sahip. Halk, tahtta genç bir kral görecek olmaktan memnun. Siyasi çevrelerde ise ‘Sembolik bir kral’ olmak istemediği bilinen Willem Alexander’ın parlamenter monarşi ile yönetilen Hollanda’da nasıl bir rol üstleneceği tartışılıyor.

Kaynak:euronews

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.