1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. HOLLANDA'YI KARIŞTIRAN TÜRK KIZI!
HOLLANDA'YI KARIŞTIRAN TÜRK KIZI!

HOLLANDA'YI KARIŞTIRAN TÜRK KIZI!

19 yaşındaki Türk kızı Hollanda’yı karıştırdı!

A+A-

Hollanda’da yaşayan Merve ve Brezilyalı nişanlısı Marcos, yaptıkları silahlı soygunlarla ünlü gangster çift Bonnie ve Clyde’a taş çıkarttı. Polisin 15 gündür peşinde olduğu çift, Almanya’da yakalandı.

Hollanda, son haftalarda kanlı soygunlarla çalkalanıyor. Olayların merkezinde ise 19 yaşında bir Türk kızı var... Hollanda’da yaşayan Merve Enise Bircan ve 25 yaşındaki Brezilyalı nişanlısı Marcos Antonio Van der Ploeg, imza attıkları silahlı soygun, adam yaralama ve rehin alma eylemlerinin ardından polisin en çok arananlar listesine girdi. Yerel basının, eylemlerinin benzerliği nedeniyle, ABD’li ünlü banka soyguncuları Bonnie ve Clyde’a benzettiği çift, son olarak Almanya sınırı yakınlarında görülünce Alman polisi de alarma geçirildi.

Listedeki tek kadın!

12 kişilik en çok arananlar listesindeki tek kadın olan Bircan ve nişanlısı, 10 Şubat’tan bu yana gerçekleştirdikleri her eylemden sonra izlerini kaybettirmeyi başardı. İkilinin daha önce 19 Aralık 2013 tarihinde Groningen kentinde polis tarafından gözaltına alındığı, ancak daha sonra salıverildiği açıklandı.

Cinayet işlediler mi?

Hollanda polisi, çiftin silahlı ve son derece tehlikeli olduğunu vurgulayarak vatandaşlardan zanlıları gördükleri yerde kendilerine bildirmelerini istedi. Son olarak çiftin, Pazartesi günü Hollanda’nın Enschede kenti yakınlarındaki bir kamp alanında bir erkeği öldürdüğü öne sürülüyordu. İşte bu olayın ardından Merve E. B. ve Marcos A. P.’nin Almanya’ya kaçtığı tahmin ediliyordu. Alman güvenlik güçleri, kaçakların bir kamp alanında ya da bir yazlıkta kaldığından şüpheleniyordu. 10 Şubat’tan beri kaçak olan çift, sonunda dün Kuzey Ren Vestfalya’nın Schwerte kentinde yakalandı. Kaldıkları otel personelinin ihbarı üzerine yakayı ele veren çift, polise direnmeyip teslim oldu.

İşte modern Bonnie ve Clyde’ın eylemleri

- 10 Şubat: Marcos ve Merve, Meppel kasabasında yaşayan 52 yaşındaki bir kadını evine rehin aldı. Evde birkaç gün saklanan çift daha sonra kayıplara karıştı.
- 18 Şubat: Çift Mierde Köyü’de silahlı soygun gerçekleştirdi, bir kaç kişiyi de bir süre rehin aldı.
- 24 Şubat: Almanya sınırındaki Enschede Kasabası’ndaki bir kamp alanına gelen çift, bir karavanı soydu, kendilerini farkeden karavan sahibini silahla yaraladı, daha sonra da çaldıkları bir otomobille olay yerinden kaçtı.
(19.00) Kasaba yakınlarında araç değiştirmek isteyen çift, bir Alman aileyi araçları içinde rehin aldı.
(20.20) Ailenin babasına silah zoruyla şoförlük yaptıran çift, Almanya sınırını geçtikten sonra Ahaus kentinde adamı araçtan attı. Ve çift dün yakayı ele verdi.

 


Anti-kapitalist kahramanlar

ABD’de 1930’lu yıllarda çok sayıda banka ve dükkan soyan Barrow çetesinin iki üyesi olan Bonnie Parker (1 Ekim 1910 23 Mayıs 1934) ve Clyde Barrow (24 Mart 1909 23 Mayıs 1934), aralarındaki aşk ilişkisi nedeniyle kamuoyunda sempati toplamış, hatta eylemleri kapitalizme karşı tepki olarak görülmüştü. Bonnie ve Clyde’ın fırtınalı hayatları 1967’de başrollerini Warren Beatty ile Faye Dunaway’in paylaştığı “Bonnie and Clyde” adlı filme de konu olmuştu.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.