1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İhbar Üzerine Gelmişlerdi Ama...
İhbar Üzerine Gelmişlerdi Ama...

İhbar Üzerine Gelmişlerdi Ama...

Yürek burkan olay!

A+A-

İtalya'da bir ihbar üzerine apartman dairesine giden polis memurları içeride yardıma muhtaç durumdaki yaşlı çifti görünce ambulans gelene kadar onlara makarna pişirdi.

İtalyan polisi 2 Ağustos Salı günü kendilerine gelen bir ihbar üzerine Roma'nın Appio bölgesindeki apartman dairesine ulaştığında büyük şaşkınlığa uğradı. Bir daireden yüksek sesle ağlama ve bağırma sesleri geldiği ihbarı üzerine harekete geçen dört polis memuru eve girdiğinde 84 yaşındaki Jole ve 94 yaşındaki kocası Michele ile karşılaştı. Nolm.us sitesinin aktardığı habere göre içeride herhangi bir suçun izi görünmüyordu. Ne biri birine zarar vermiş, ne de daireye bir hırsız girmişti. 

Durum daha sonra açıklığa kavuştu; Jole ve kocası Michele televizyon izlerken kendilerini kötü hissederek ağlamaya başlamış, o kadar yüksek sesle ağlamışlardı ki aparmandan birisi durumu polise şikayet etmişti.

Yaklaşık 70 yıldır evli çift uzun süredir evden çıkamamış, polise ifade ettiklerine göre çiftin ziyaretine de kimse gelmemişti. Komşuların pek çoğunun da yaz tatilinde olduğu bir akşam şehrin yalnızlığı çiftin yalnızlığını körüklemiş, Jole ve Michele’i belki de hiç olmadığı kadar kötü hissettirmişti.

Daireye gelen polis memurları mutfak masasında biraz kalmış üzümden başka bir şey bulamadı. Çiftin sağlık durumunu kontrol ettirmek için çağırdıkları ambulans daireye ulaşıncaya kadar memurlardan biri çifte makarna yapmaya karar verdi. Tereyağlı, parmesan peynirli makarnayı çift mutlulukla yerken memurlar çiftle sohbete koyuldu.

Yaşanan ilginç gelişmeyi Facebook sayfasında paylaşan Roma Polis Merkezi‘nin ifadesine göre çift, konuk ettiği memurlara birlikte geçen bir hayata rağmen bazen çok yalnız hissettiklerinden bahsetmiş. Onlara eşlik eden tek şeyin televizyon olduğunu söylemiş. Daireye ulaşan ve çiftle tanışan polisler, rapor edecek bir suçun ya da dolduracak herhangi bir formun olmadığını ama o gece normaldekinden zor bir görevi üstlendiklerini ifade ediyor: Biraz sıcaklığa ve ilgiye ihtiyaç duyan yaşlı bir çifti iyi hissettirmek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.