1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “İKİ AYDA ÇÖZÜLECEK”
“İKİ AYDA ÇÖZÜLECEK”

“İKİ AYDA ÇÖZÜLECEK”

Amerika'nın görüşü;

A+A-

Amerika’nın, müzakerelerin iki ay içerisinde tamamlanabileceğine inandığı iddia ediliyor

Kıbrıs sorunundaki yeni prosedürün tam denetimine sahip olan Amerikalıların, en üst düzeydeki müdahaleleri ile Kıbrıs sorununda aldıkları inisiyatifin önümüzdeki aylarda tamamlanmasına çalışacakları, her şey planlarına uygun giderse ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı John Kerry’yi seferber edecekleri bildirildi.

Fileleftheros “Kerry’nin Ziyareti Tezgâhta” başlıklı haberinde edindiği bilgilere dayanarak Biden ve Kerry’nin prosedüre katılmalarının, prosedür açısından katalizör olmasını ve müzakereleri bir anlaşmaya sürüklemeyi hedeflediğini yazdı. Gazete şu ifadelere yer verdi:

“1- Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Lefkoşa’yı ziyareti tezgahta. Güvenilir bir kaynak Amerikalı bakanın Kıbrıs sorununu şahsen üstlenmekte olduğunu, BM’nin gaybubetinde arabuluculuk rolü oynayan ABD’nin Lefkoşa Büyükelçisi ve müsteşar Victoria Nuland’la direkt irtibat halinde bütün gelişmeleri an be an haber aldığını söyledi. prosedürün ilerlemesi halinde Kerry Kıbrıs’ı Mart ayında da ziyaret edebilir.

2-Müzakerelerdeki ilk başarının haberini aldığında Obama hükümetinin dış politika konularındaki ağır topu John Biden harekete geçirilecek. Aynı kaynak kinayeli bir şekilde ‘Başkan Yardımcısı’nın programına, tarihi kesinleştirilmeden, bir Kıbrıs ziyareti eklendi.

AMERİKAN TARAFI MÜZAKERELERİN İKİ AY İÇERİSİNDE TAMAMLANABİLECEĞİNE İNANIYOR, RUM TARAFI 18 AY DİYOR

Aynı kaynağa göre Amerikan tarafı müzakerelerin ‘iki ay içerisinde’ tamamlanabileceğine inanıyor. Başka kaynaklar, Türkiye’nin süratli bir çözüme hazır olmaması nedeniyle bu süreyi çok kısa buluyor.

İyi bilgi sahibi kaynaklara göre Amerikalıların Kıbrıs sorununa müdahiliyeti prosedürün ilerlemesini başka bir zemine oturtuyor. Ankara’nın son bir ay içerisindeki hareketleri Amerikalıların müdahalesinin sonucudur. Washington ve Ankara Kıbrıs sorununda, dışişleri bakanları düzeyinde direkt irtibat içerisindedir ve Washington ‘Türkiye görüştüklerimizi anlıyor ve ilerleyeceğiz’ düşüncesinde.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum