1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İKİ AYDIR FÜZE VERİYORMUŞ!
İKİ AYDIR FÜZE VERİYORMUŞ!

İKİ AYDIR FÜZE VERİYORMUŞ!

Suudiler Suriyeli muhaliflere iki aydır füze veriyormuş...

A+A-

ABD, Suriyeli muhaliflere "hafif silahlar" gönderilmesini tartışırken, Suudi Arabistan'ın iki aydır Esad karşıtı muhaliflere, hafif ölçekli uçaksavar füzeleri verdiği ortaya çıktı.

Uluslararası haber ajansı Reuters'a açıklama yapan bir kaynak, Suudi Arabistan'ın muhaliflere gönderdiği uçaksavar füzelerin omuzda kullanıldığını ve "hafif ölçekli" füze sınıfına girdiğini söyledi.

Aynı yetkili, Suudi Arabistan'ın söz konusu uçaksavar füzeleri Fransa ve Belçika'dan satın aldığını ve silahların bölgeye nakliye masraflarını da Fransa'nın üstlendiğini ileri sürdü.

ABD DE SİLAH GÖNDERECEK 

Özgür Suriye Ordusu Yüksek Askeri Konseyi lideri General Salim İdris ise, ABD'nin muhaliflere silah ve cephane desteği sağlayacağını söyledi.

Amerikan Washington Post gazetesinin haberine göre, General Salim İdris, ABD'nin muhaliflere silah desteği sağlanmasında kilit rol oynayacak.

Washington'ın silah yardımı konusunda bir an önce harekete geçmesini isteyen İdris, "Yardıma ihtiyacımız var, dengeyi sağlamamız için dostlarımız destek vermeli" dedi.

Suriyeli General İdris Salih, Şam rejiminin İran ve Rusya'dan silah ve cephane yardımı aldığını ekleyerek, ABD'li yetkililere ihtiyaçları konusunda bir liste ilettiğini de belirtti.

RUSYA: UÇUŞA YASAK BÖLGEYE İZİN VERMEYECEĞİZ 

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Aleksander Lukaşeviç, Suriye'de uçuşa yasak bölge oluşturulmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

G-8 Zirvesi'nde ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in buluşması öncesi, Moskova'dan Suriye konusunda bir açıklama geldi.

BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi olan Rusya'nın Dışişleri Bakanı sözcüsü Aleksander Lukaşeviç, Suriye'de Esad güçlerine karşı uçuşa yasak bölge oluşturulmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

'Bu senaryonun hayata geçmesine izin vermeyeceğiz" diyen Rus sözcü Lukaşeviç, Suriye'de uçuşa yasak bölge oluşturulması çağrısı yapmanın uluslararası hukuka saygı duyulmadığını gösterdiğini ileri sürdü.

LAVROV DA UYARMIŞTI
 
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, hafta sonu yaptığı açıklamada, Ürdün'deki ABD savaş uçakları ve Patriot füzelerini kullanarak Suriye üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturma girişimlerinin uluslararası hukuku ihlal anlamı taşıdığını söylemişti.

Lavrov, ABD'nin muhaliflere silah yardımı kararının Ortadoğu'da çatışmaları artıracağı uyarısında da bulunmuştu.

 

Akşam

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.