1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İKİ KIBRISLI TÜRK İŞADAMI LONDRA’NIN TARİHİNE GEÇTİ
İKİ KIBRISLI TÜRK İŞADAMI LONDRA’NIN TARİHİNE GEÇTİ

İKİ KIBRISLI TÜRK İŞADAMI LONDRA’NIN TARİHİNE GEÇTİ

İKİ KIBRISLI TÜRK İŞADAMI LONDRA’NIN TARİHİNE GEÇTİ

A+A-

Londra’nın Hackney belediye sınırları içerisinde uzun yıllar hizmet veren Kıbrıslı Türk işadamları Argun İmamzade ile Salahi Salahi, en sevilen altı işyeri sahibi olarak seçildi ve hayat hikayeleri müzede sergilenmeye başlandı.


Hackney Müzesi’nde Belediye Başkanı Jules Pipe tarafından açılan sergide, Argun Emamzade ve SalahiSalahi’ninyanısıra, Garry Herman, LaurineTraquair, Mohammed Hanif Shaikh, Martin ve CarolWaler çiftinin fotoğraflarının yanında hayat hikayeleriyeraldı.

ARGUN İMAMZADE, KIBRIS’IN ASİLZADE AİLESİNDEN
Hackney halkı tarafından seçilen ve belediye tarihine geçen Türk işadamı Argun İmamzade, Kıbrıs’ın köklü ailelerinden birine mensup. Sergide yeralan hayat hikayesindeİmamzade, 1949 Limasol doğumlu. 1964’lü yıllardan itibaren varlıklı bir aile oldukları halde, 10 yıl süreyle sahip oldukları toprakları ekip biçemedikleri, satamadıkları, kiraya veremedikleri için çok büyük acılar çektikleri için çok sevdiği ülkesini 13 yaşında terketmek zorunda kaldığını anlatıyor. İngiltere’ye daha çocuk iken 13 yaşında göçmen olarak gelmek zorunda kalan ve çalışmaya başlayan İmamzade, o tarihten bu yana iş hayatının içinde olduğunu kaydediyor.
Hackney merkezinde kurduğu matbaada Türkçe gazete yayının yanısıra kırtasiye sektöründe hizmet veren Argun İmamzade, çevre halkının seçimi ile hayatının belgeseli çekilerek Hackney Müzesi arşivlerine girdi.
Eğitim ve kültürel faaliyetlere maddi ve manevi katkılarından dolayı Hackney bölgesi toplumu ve İngiltere Türk toplumu içerisinde sevilen simalardan biri olduğu için altı kişi arasına seçilen İmamzade, 1980 yılından bu yana bölgede çalışıyor. İmamzade eşi Hürmüsİmamzade ile birlikte 1992 yılından bu yana halen Argun Matbaa ve Kırtasiye firmasının işletmeciliğini sürdürüyor.

SALAHİ SALAHİ BABA MESLEĞİNİN TAKİPÇİSİ
Bölge halkı tarafından ‘Örnek İşyeri sahibi’ olarak seçilen altı kişiden biri olan diğer Kıbrıslı Türk SalahiSalahi de baba mesleği olan perde ve kumaş mağazası olarak hizmet veriyor. Salahi’nin sergilenen hikayesinde, daha önce babasının kurduğu ve son 20 yıldan bu yana kendisinin işlettiği mağaza, çevre halkı ve müşteri ilişkilerinden dolayı “en sevilen işyeri sahibi” olarak seçildi.
Serginin açılışını yapan Hackney Belediye Başkanı Jules Pipe, argunİmamzade ve SalahiSalahi’yi halk tarafından sevilen altı kişi arasında seçildikleri için kutladı. Pipe, bölge ekonomisine katkılarından dolayı da her iki işadamına memnuniyetini ifade etti.

StarKıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.